Jelena Borovinić Bojović / -Скупштина Главног града
28/08/2024 u 17:13 h
Mićko VujisićMićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Borovinić Bojović: Težimo ka evropskim standardima u oblasti omladinske politike

Predsjednica Skupštine Glavnog grada, Jelena Borovinić Bojović je u sklopu procesa prijave za Evropsku prijestonicu mladih 2028. inicirala sastanak sa međunarodnim organizacijama, u cilju prepoznavanja oblasti za uspostavljanje čvršće saradnje u okviru kandidature Podgorice za ovu prestižnu titulu

– Kroz ovu inicijativu, dajemo novi zamah međuresornoj saradnji, budući da su u nju uključeni predstavnici Vlade, Glavnog grada, nevladinog sektora i međunarodni partneri koji su svojim kapacitetima posvećeni omladinskoj politici. Proces aplikacije nije jednostavan i zahtijeva koordinisanu saradnju između svih aktera. Upravo zato, radimo na uspostavljanju čvrste mreže partnerstva sa međunarodnim organizacijama, kako bismo osigurali sveobuhvatan pristup i transparentnost u radu - kaže Borovinić Bojović.

Borovinić Bojović dodaje da je inicijativa koju sprovodi Evropski omladinski forum prepoznata je kao ključni korak ka afirmaciji Podgorice kao grada koji teži evropskim standardima u oblasti omladinske politike.

– Podgorica će kroz ovu inicijativu afirmisati svoj potencijal da bude nosilac pozitivnih društvenih promjena. Titula, ali i sam proces prijave za Evropsku prijestonicu mladih omogućava ne samo lokalni razvoj, već i poboljšanje međunarodne saradnje, što je od izuzetnog značaja za budućnost našeg grada – ističe Borovinić Bojović.

Sastanku su prisustvovali predstavnici kancelarije UNDP-a u Crnoj Gori, Evropske kuće i Regionalne kancelarije za saradnju mladih, Evropske omladinske kartice kao i predstavnici Glavnog grada, gradskog menadžera, Sekretarijata za lokalnu samoupravu i saradnju sa NVO i Kancelarije za mlade.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 13:42