/ -
12/05/2022 u 12:07 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Британцима представљени развојни потенцијали Подгорице

За све инвеститоре створили смо могућност да по ниским циjенама заснуjу пословање на свега неколико километара од центра града, поручио је Марјан Јунчај, менаџер Главног града

Бројне су могућности за унапређење сарадње између Црне Горе и Велике Британије, а Подгорица има сјајан развојни потенцијал, оцијенио је Мартин Викер, изасланик за трговину Владе Уједињеног Краљевства. Он је на презентацији инвестиционих потенцијала Подгорице страним инвеститорима саопштио да jе Уjедињено Краљевство препознато као снажан и одговоран партнер на Балкану, те да очекуjе да ће ускоро бити створене претпоставке за улагања у броjним областима.

– Уjедињено Краљевство предводи зелену револуциjу, покреће истраживање и развоj. Као доказ колико циjенимо наша партнерства у региону и вjеруjемо у своjу развоjну стратегиjу, британски UK Export Finance jе недавно повећао своjе лимите за земље на чак 750 милиона фунти коjе су сада на располагању и Црноj Гори – рекао је Викерс.

Градски менаџер Марjан Jунчаj jе представио бизнис зоне, инвестициони амбиjент у Подгорици, као и могућности за улагање и привлачење потенциjалних домаћих и страних инвестициjа.

– За све инвеститоре створили смо могућност да по ниским циjенама заснуjу пословање на свега неколико километара од центра града, на потезу између Подгорице и Тузи, на 8 километара од аеродрома – навео је Jунчаj.

Регионални савjетник за трговинску политику Гарет Еванс jе казао да кроз разне програме финансиjске подршке, као и уз техничке консултациjе, настоjе да обезбиjеде неопходне услове за даљи развоj Подгорице и Црне Горе, као и да олакшаjу приступ британским предузетницима црногорском тржишту.

Из ПГ бироа наводе да је Никола Стоjаноски, регионални директор у британском Министарству за трговину и инвестициjе, истакао да jе битно промовисати економске прилике, те радити на превазилажењу изазова, како би се створио пословни амбиjент прилагођен за броjна улагања британских привредника.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:40