Andrija Čađenović  / - DPS
21/06/2023 u 17:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Čađenović: Šaranović i Vukadinović nastavljaju da vrše mobing nad zaposlenima u “Čistoći”

Suočeni sa činjenicama, koje su suprotne onome što su saopštavali nedjeljama i mjesecima unazad, odlučili su se za medijski performans, koji će se njima vratiti kao bumerang, kazao je nekadašnji direktor "Čistoće"

Da u preduzeću “Čistoća” postoji promil sumnje za nezakonito poslovanje za vrijeme dok sam ja bio izvršni direktor, ni zamjenik gradonačelnice, ni predsjednik Odbora direktora ne bi časom časili da podnesu krivične prijave protiv mene, kazao mje bivši rukovodilac u gradskom preduzeću Andrija Čađenović.

– Suočeni sa činjenicama, koje su suprotne onome što su saopštavali nedjeljama i mjesecima unazad, odlučili su se za medijski performans, koji će se njima vratiti kao bumerang.

Polazeći od toga da pripravnik – zamjenik gradonačelnice nema nikakvo radno iskustvo, a da je predsjedniku Odbora direktora jedina kvalifikacija “voženje kamiona”, ne čudi gomila gluposti koju su saopštili na današnjoj konferenciji. Činjenica je da oni nemaju znanja a ni iskustva da govore o pitanjima koja su danas kandidovali - kazao je Čađenović.

U svemu tome, ističe, za svaki njihov pokušaj njegove diskreditacije, ima desetine neospornih i ubjedljivih argumenata, utemeljenih u zakonu, koje svako može da razumije, ali očito ne i zamjenik gradonačelnice i predsjednik Odbora.

– Iako nijesu htjeli, zapravo su samo potvrdili ono što sam sve vrijeme govorio – da je “Čistoća” uspješno privredno društvo koje je na najbolji mogući način ostvarivalo javnu funkciju i držalo na visokom nivou javnu higijenu, da su obaveze prema zaposlenim redovno servisirane, da su dugovanja prema privrednom društvu mnogo veća od onoga što ono duguje, da je iz sredstava društva ulagano u razvoj i opremu, ali i da, kao javno preduzeće, nijesmo zanemarili obavezu da i na druge načine, kroz humanost i solidarnost služimo javnom interesu.

Šaranović: Preduzeće "Čistoća" ugroženo, polovina vozila nije u funkciji, dugovanja preko dva miliona

Miješajući babe i žabe, sponzorstva u opremi i izvođenju radova za čišćenje drugih crnogorskih gradova, podršku sportskim društvima i brojnim gradskim manifestacijama sa pomoćima za liječenje i socijalno najugroženijim građanima Podgorice, zapravo su pokazali svoju nehumanost. Ali, to neka njima služi na čast – navodi Čađenović.

Ističe da nije tačno da je ikada bilo šta “tajio” ili “naređivao” da se nešto “skriva i krivotvori”.

- Osim toga, napominjem da ništa nezakonito nije urađano time da se nijesu prikazali lični podaci ljudi koji su se obraćali za pomoć da ih ne bi Šaranović i njemu slični stavljali na stub srama, jer je tim ljudima dovoljno teško i bez objavljivanja njihovih imena.

Sve novčane transakcije pa čak i uplate toga tipa su uredno evidentirane i tokovi novca ne mogu izgubiti trag kao što ni Danilo Šaranović i Milan Vukadinović ne mogu sačuvati obraz ako te podatke objave, jer kompletnu dokumentaciju imaju u svom posjedu 

Ipak, očigledno je da nastavljaju da sa svojim pritiskom i mobingom, koji vrše nad zaposlenima u “Čistoći”, uključujući i nad rukovoditeljkom računovodstva koja je potpisala izjavu koja ne odgovara istini, što uostalom samo njoj može štetiti – izjavio je funkcioner DPS-a.

Na kraju je zaključio da, u skladu sa zakonom, “Čistoća” doo podliježe internoj i eksternoj reviziji, a da revizori svojom licencom i krivičnom odgovornošću garantuju objektivnost revizorskih izvještaja, u kojima nema podudarnosti sa onim što je danas iznijeto na konferenciji za medije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 12:26