Vasilije Čarapić / -M. VUJISIć
25/03/2024 u 11:17 h
N.S.- M.L.V.N.S.- M.L.V.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Čarapić: Pregovore nastavljamo kada dobijemo pisane zahtjeve od Posebnog kluba

Mi želimo pismenu ponudu, usmene stvari nas ne zanimaju, poručio je Čarapić

Pregovori sa Posebnim klubom biće nastavljeni kada od njih dobijemo pisane zahtjeve jer bez pisane ponude ne može doći do dogovora, saopštio je Vasilije Čarapić, šef kluba odbornika PES-a. Ta pisana ponuda, kako je naveo Čarapić, treba da sadrži njihove uslove ostanka u parlamentarnoj većini. 

–Bez nje, ne znam kako možemo da riješimo ovu krizu ukoliko oni nastave sa istim mehanizmima. Mi želimo pismenu ponudu, usmene stvari nas ne zanimaju. Imamo koalicioni sporazum koji je napismen, koji se poštuje i koji je temelj gradske vlasti. Shodno tome, bitno je ponudu dostaviti napismeno - rekao je Čarapić. 

Na pitanje "Dana" kada nastavljaju pregovore sa bivšim odbornicima PES-a, Čarapić je naveo da će razgovori biti nastavljeni nakon što dobiju pisanu ponudu.

On je naveo da je sjednica gradskog parlamenta odložena na zahtjev Posebnog kluba. 

–Prošla sjednica parlamenta se nije desila zato što su odbornici Posebnog kluba i odborici DPS-a odbili da daju kvorum. Ovo je sada malo drugačiji razlog ali suštinski ipak je Poseban klub glavni akter toga. Što se tiče nas, mi želimo da pregovarački proces maksimalno zaštitimo od manipulacija budući da je ovo nova realnost u Glavnom gradu. Tražimo od Posebnog kluba da nam dostavi sve šta žele – rekao je Ćulafić. 

Na pitanje da li političku grupaciju koja je napustila PES smatraju dijelom odborničke većine, Čarapić kaže da "oni sebe smatraju dijelom odborničke većine".

–Odbornička većina se potvrđuje time što se dolazi na sjednice – poručio je Čarapić. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 03:53