/ -
04/08/2023 u 12:02 h
Andrijana Dabanović, Mićko VujisićAndrijana Dabanović, Mićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

CEDIS o problemu sa naponom struјe u park šumi Zagorič: Od 2.552 korisnika 1.553 nelegalnih

Iako je, po logici stvari, CEDIS-u priporitet uredno i stabilno napajanje legalnih potrošača, nastojimo da svima obezbijedimo najkvalitetniju moguću uslugu, navode iz preduzeća

Menadžment CEDIS-a je spreman na razgovor i poziva predstavnike grupe mještana Park šume Zagorič, koji protestuju nezadovoljni kvalitetom isporučene električne energije da razgovaraju o problemu, navode iz CEDIS-a. Priјe dviјe noći u Park šumi јe održan zbor građana sa koјeg јe poručeno da će ako ne dobiјu bolju struјu organizovati protest.

–Crnogorski elektrodistributivni sistem je nedavno dobio pitanja novinara „Dana“ koja se odnose na napajanje mještana Park šume Zagorič. U svom odgovoru obavijestili smo javnost da su loše naponske prilike posljedica nelegalne i neplanske gradnje, a što je slučaj sa pomenutim naseljem. Pri činjenici da 2.552 korisnika iz ovog dijela grada napajanje elktričnom energijom dobija iz šest trafostanica, a da od navedenog broja korisnika, njih 1.553 su evidentirani kao nelegalni korisnici, slika o lošem naponu je kristalno jasna. Ukoliko sagledamo realno stanje stvari, dolazimo do zaključka da je CEDIS u prethodnom periodu dobro predvidio razvoj mreže, međutim zbog ovakve gradnje, naš zacrtani plan je u potpunosti neostvariv - navode iz CEDIS-a.

Oni nastavljaјu da iako je, po logici stvari, CEDIS-u priporitet uredno i stabilno napajanje legalnih potrošača, nastojimo da svim korisnicima obezbijedimo najkvalitetniju moguću uslugu.

– Zato smo u skladu sa navedenim, isplanirali sljedeće investicije TS 10/0,4kV 1x1000kVA „Zagorič Kapela“ sa uklapanjem u VN i NN mrežu (zamjena postojeće TS10/0,4kV 1x630kVA „Zagorič Kapela“) na UP E5, DUP „Zagorič 5“; MBTS 10/0,4kV „Nova 3“ na UP E3 DUP „Zagorič 5“ i NDTS 10/0,4 kV 1x1000kVA „NOVA 5“, prema DUP-u Zagorič 5. Svi navedeni objekti koji se nalaze u Planu investicija su odbreni od strane regulatorne agencije za energetiku, za iste izrađeni projektni zadaci i dobijeni UTU uslovi. CEDIS, kao što možete pročitati, besprestano preduzima razne aktivnosti i mjere, a sve u cilju unapređenja kvaliteta isporuke električne energije za područje ovog dijela grada - navode iz CEDIS-a.

Uprkos svemu navedenom, menadžment CEDIS-a je spreman na razgovor i ovim putem poziva predstavnike grupe mještana Park šume Zagorič, koji protestuju nezadovoljni kvalitetom isporučene električne energije da razgovaraju o problemu, navode iz CEDIS-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 12:09