Stefan Ćulafić / - Služba za odnose sa javnošću DPS
26/10/2023 u 09:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ćulafić: Injac zaboravila na studente

Glavni grad još nije raspisao konkurs na kojem su se tamičili najbolji učenici i studeni za stipendije i nagrade

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac "čigledno zaboravila i na najbolje podgoričke učenike studente", ističe Stefan Ćulafić, odbornik DPS u Skupštini Glavnog grada. Naime, Glavni grad ove godine nije raspisao javni konkurs u kojem su se tamičili najbolji učenici i studeni za stipendije i nagrade.

Skupština Glavnog grada je na prijedlog bivšeg gradonačelnika Vukovića 2019. godine donijela Odluku o uslovima, načinu i postupku za dodjelu stipendija i nagrada za učenike i studente. Svake godine putem javnog konkursa koji je uredno raspisivan od 2019. do 2022. godine (a posljednji 19. septembra 2022. godine) na desetine najboljih učenika i studenata se takmičilo za ove prestižne stipendije i nagrade. Na ovaj način najbolji podgorički đaci i studenti dobijali su satisfakciju sa ostvarene rezultate i dalji podstrek za još bolji trud i uspjeh u školovanju. Ove godine to nažalost nije slučaj, jer na današnji dan, javni konkurs nije ni u najavi, navodi on u saopštenju.

- Iako po bi po svojoj vokaciji trebala pokazati brigu o studentima, i znati da vrednuje njihovo znanje i da im bude podsticaj i motivacija da iznova i iznova pobjeđuju sebe i budu bolji, gradonačelnica Injac u potpunosti marginalizuje studente i učenike u Podgorici. Slični javni konkursi već su raspisani, širom Crne Gore, pa i u opštinama u kojima su na vlasti partijske kolege i koalicioni partneri g-đe Injac - navodi se u saopštenju.

Kao univerzitetski profesor i neko ko svakodnevno radi kako sa studentima, tako i sa učenicima, želim da im pružim podršku i tražim od njih da se bore za svoja prava, a u tome će imati potporu kompletnog odborničkog kluba DPS. Mi ćemo, kao njihovi predstavnici u Skupštini Glavnog grada u najskorijem roku predložiti konkretne mjere za poboljšanje materijalnog statusa naših najboljih učenika i studenata, najavljuje Ćulafić.      

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 12:23