Stefan Ćulafić / -M.VUJISIć
20/07/2024 u 13:40 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Čulafić: Ostvarenje kapitalnog budžeta drastično opada

Odbornik DPS-a u Skupštini Glavnog grada Stefan Ćulafić objavio je da ostvarenje budžeta opredijeljenog za kapitalne investicije, kao i ukupnog budžeta Grada, dramatično opada u poslednje dvije godine.

Prema polugodišnjem presjeku budžeta Glavnog grada koji je pripremljen za Skupštinu Glavnog grada, u gradsku kasu se o 1. januara do 30. juna ove godine slilo 78.347.852 eura što je 58,73 odsto ukupnog godišnjeg budžeta. Za kapitalne projekte je potrošeno 18 miliona eura što je samo 25,5 odsto od godišnjeg plana. 

Presjek budžeta Glavnog grada spremljen za Skupštinu: Pare dobro slažu, manje ulažu

– Jedan od glavnih "argumenata" gdje Injac, osim onog skandaloznog i paradoksalnog da opozicija ima nešto protiv nje zbog toga što je "žena liderka", je da će se skraćenjem mandata Skupštini Glavnog grada stati na put razvoja Podgorice. Iako je budžet opredijeljen za kapitalne investicije, kao i ukupni budžet, u Glavnom gradu nominalno rastao iz godine u godinu njegova realizacija dramatično opada u posljednje dvije godine. Rekordne 2022. godine realizacija u prvih pola godine je bila čak 53 odsto, uz vrlo važno podsjećanje da su godine 2020. i 2021, godine u kojima je harao COVID i Vlada Zdravka Krivokapića koja je na svakom koraku sabotirala razvoj u Podgorici, sjetimo se samo nabavke autobusa. E to je pravi razlog zbog kojeg će iduće srijede biti izglasano skraćenje mandata ovoj strukturi i većini u gradskoj skupštini. Stajemo na kraj nesposobnosti, neznanju i nekompetentnosti koja upravlja Glavnim gradom, a krivu razvoja vraćamo na 2022. godinu i nastavljamo još bolje – objavio je Čulafić. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. septembar 2024 13:35