/ -
22/09/2023 u 17:19 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Delegacija Vodnjana posjetila Glavni grad: Osnažiće prijateljske odnose

U Peroju danas živi svega osam porodica, a najstarijom kućom se smatra kuća mještanina Andrije Popovića, navode iz PG biroa

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović i Danilo Šaranović, zamjenik gradonačelnice, ugostili su delegaciju grada Vodnjan koju su činili gradonačelnik Edi Paštrovići i predstavnici Društva crnogorskih Perojaca "Peroj 1657" Nikola Škoko i Nenad Štokovac. Borovinić Bojović je navela da se nada da će ovo biti samo početak lijepe saradnje.

– Jako smo počastvovani posjetom i nadam se da ćemo u narednom periodu imati prilike da ostvarimo blisku saradnju. Ovakvi susreti snaže našu zajednicu i čine je još plemenitijom, te je posebno zadovoljstvo što ste u Glavnom gradu – kazala je Borovinić Bojović.

Zamjenik gradonačelnice Danilo Šaranović istakao je da postoji velika potreba za njegovanjem ovakvih prijateljstava i odnosa, uz nadu da će saradnja u narednom periodu biti sve sadržajnija.

– Današnji sastanak treba da bude početak lijepe saradnje i samim tim, u ime Glavnog grada, iskazujem punu otvorenost ka snaženju prijateljskih odnosa – kazao je zamjenik Šaranović.

Članovi delegacije koja je posjetila Glavni grad su posebno ponosni na činjenicu što se bliži četiri vijeka očuvanja crnogorskog identiteta, navodeći da se u tom duhu i svake godine održavaju bogati kulturno umjetnički programi.

– U Peroju danas živi svega osam porodica, a najstarijom kućom se smatra kuća mještanina Andrije Popovića. Svi tekstovi koji su pisani o Peroju, oko hiljadu stranica, sakupljeni su od strane Marijana Maša Miljića i objedinjeni u jednoj knjizi koja je štampana upravo u Podgorici – navode iz PG biroa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. oktobar 2024 05:17