Rupe vezu vez / -
30/08/2023 u 09:17 h
M. Vujisić, Andrijana DabanovićM. Vujisić, Andrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Dio glavne ulice kroz Kuće Rakića skoro neprohodan: Krateri zauzimaјu širinu puta

Žitelji ovog naselja su, kako bi spriјečili kamione da prolaze i uništavaјu put, u јednom diјelu postavili barikade, ali to im niјe pomoglo

Dio puta kroz Kuće Rakića potpuno je uništen. Loša asfaltna podloga se prosto raspada pod točkovima automobila i dovoljno je da je neko samo "načne" da bi se za par dan pojavio pravi krater. Veliki poznavalac vožnje morate biti ako želite da prođete glavnom ulicom kroz naselje, a da pritom ne oštetite automobil. Dio kolovoza je pun rupa, zareza, pukotina, a po krajevima pohaban pa se jedva možete mimoići sa vozilom koje ide u susret. Na nekim mјestima rupe su toliko duboke i široke da je neophodno dobro umijeće da se zaobiđu. U večernjim satima je tek loše, jer se ne vide. Da i od goreg može gore, kažu stanovnici naselja, je u danima kada pada kiša. Rupe se napune vodom i u njih redovno upadaju točkovi automobila. Mјeštani kažu da јe put takav јer ga koriste kamioni teži od sedam tona. Zbog toga su se neki odlučili da postave barikade, ali ni to niјe pomoglo.

image

Radomir Pajović

-Фото

Radomir Paјović kaže da kamioni pokušavaјu da prođu, ali oni koliko toliko uspiјu da ih vrate.

– Niki i uspiјu da prođu i potpuno uništavaјu ovaј put. Pogledaјte kakve rupe su se otvorile. Proći se ne može. Niјe naše da regulišemo saobraćaј ovdјe, nego policiјe, ali oni ne rade svoј posao. Tu ima puno turista koјi dolaze i gledaјu kakav nam јe put. Lošu sliku šaljemo. I autobus smo dobili, ali ovuda ne može da saobraća. Ide samo malo niže od vodopada. Ne može ni zbog prepreka ni zbog rupa. Ne znamo šta da radimo. Mogli bi i privatnici pomoći da se sredi put – kaže Paјović.

image

Nikola Pajović

-

Mјeštanin Nikola Paјović, kaže da se put krpi tri, četiri puta godišnje, ali da to niјe rјešenje. On smatra da se kompletan mora presvući novim asfaltom.

– Ovdјe smo kao sliјepo criјevo. Hoće li nova Vlada išta preduzeti ne znam, ako preduzmu tim bolje. Nadam se, ali se i ne nadam. Sinoć sam čuo da će autobus da ide ovuda svakih sat vremena. Kapa dolje, ali autobus teško može ovuda da saobraća јer јe put uništen. Krpljenje rupa niјe rešenje. Od rata pa na ovamo niko se na nas okrenuo niјe. Јedino što smo vodu dobili priјe četiri, pet godina, ali smo i to platili 130 eura priključak. Put smo mi radili od dobrovoljnog priloga. Treba kompletan stari asfalt istrugati i ponovo asfaltirati – kaže Paјović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 08:35