/ -
27/02/2022 u 17:02 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђорђе Сухих: Имамо 15 захтјева за додјелу парцела

Сухих каже да ће разговарати са представницима двије синдикалне организације, те да ће се потрудити да том састанку присуствују и представници Главног града.

Човјек без стана је човјек без идентитета, па сматрам да треба омогућити свима да ријеше стамбено питање, оцијенио је Ђорђе Сухих, предсједник Скупштине Главног града, коментаришући захтјев синдиката културе и здравства који су тражили хитан састанак са челницима управе Града око рјешавање стамбених питања чланова ових синдиката. Сухих каже да ће разговарати са представницима двије синдикалне организације, те да ће се потрудити да том састанку присуствују и представници Главног града.

–Главни град је у једном периоду додијелио већи број парцела синдикатима за рјешавање стамбених потреба. Међу њима су били судство, полиција и пензионери. У једном моменту се појавио велики број захтјева за додјелу парцела и претходна администрација, на челу са градоначелником Славољубом Стијеповићем, стала је и почела да размишља да више бесплатно не дијели парцеле. У том периоду се појавио Синдикат културе са захтјевом. Ја сам у старту био благонаклон ка њиховом захтјеву јер сам мислио да је култура значајни сегмент Главног града. Доста сам разговарао са Стијеповићем и покушао да утичем да се донесе одлука да се и њима да плац – наводи Сухих.

Сухих наводи да је и ново руководство Главног града сачекао велики број захтјева за додјелу плацева.

– Имали смо 15-ак захтјева. Не желећи да прејудицирају коме да дају парцелу, а коме не, одлучили су да све захтјеве прослиједе Влади. Градоначелник није одбио да њима додијели плац за градњу већ је захтјев прослиједио Влади. Влада није одреаговала, никад нам није ни одговорила у смислу приоритета. Мислим да треба омогућити свима да ријеше стамбено питање. Сваки грађанин треба да има кров над главом. Ја ћу разговарати са њима – поручио је Сухих.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 03:32