Sa konferencije za štampu / - NATAšA SPAIć
15/09/2023 u 11:36 h
Nataša Spaić, Andrijana DabanovićNataša Spaić, Andrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

DPS Glavnog grada podnosi krivičnu prijavu protiv NN lica u Vodovodu: Građani 29. avgusta pili nehlorisanu vodu

Pozivaju Oliveru Injac da razrijesi Ratka Vujovića, V. D. Direktora preduzeća i pokrene proceduru za razrešenje Danila Šaranovića, zamjenika gradonačelnice, koji vrši monitoring rada ovog preduzeća

Odbor DPS-a Glavnog grada podnijeće krivičnu prijavu protiv NN lica u preduzeću Vodovod i kanalizacija zbog, kako su naveli, incidenta koji se 29. Avgusta dogodio na vodoizvorštu Mareza. Šef kluba odbornika DPS-a Andrija Klikovac navodi da toga dana vodi koja se distribuira sa pumpe Mareza 1 nije hlorisana zbog čega je, kako navodi, bilo ugroženo zdravlje građana.

- Do ozbiljnog incidenta je došlo 29. avgusta. Voda nije hlorisana što znači da je bilo ugroženo zdravlje građana Danilovgrada i Veljeg brda koji se snabdijevaju vodom sa ove pumpe stanice.

- Kada voda nije hlorisana što znači da ona nije oslobođena od mikroorganizama i bakterija. Jasno je da je toga dana da neko svojim nečinjenjem, neprofisionalo, ugrozio zdravlje gradjana. Ovakav incident nije zapamćen ni u preduzeću ni u Crnoj Gori. Ovo je vanredna situacija. Pres smo saznali kako se se ova situacija ne bi desila više. Ovo ne smije da se ponovi. Klikovac je naveo da je sanitarni inspektor napisao preduzeću dvije kazne od po 200 i 667 eura. Objasnio je da nalaz sanitarnog inspektora nemaju ali da su do ove informacije došli na osnovu nezvaničnih saznanja iz preduzeća, te da sve ovo potvrđuje nalaza inspektorke.

Kao dokaz je objelodanio već da su do podataka došli na osnovu ne zvaničnih podatka iz preduzeća.

- Pitamo menadžment Vodovoda zašto nisu obavijestili javnost o ovom incidentu. Jasno je da su pokušali da ga prikriju. Pozivamo Oliveru Injac da razrijesi Ratka Vujovića, V. D. Direktora preduzeća i pokrene proceduru za razresenje Danila Šaranovića, zamjenika gradonačelnice, koji vrši monitoring rada ovog preduzeća - poručio je Klikovac.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 14:42