Milos Giljen / -M.L.V.
19/03/2024 u 13:21 h
M. VujisićM. Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Giljen neće za "Dan" da pojasni skupštinski materijal

Sekretaru Skupštine Milošu Giljenu "Dan" je 15. marta tražio pojašnjenje u vezi sa predloženom Informacijom o potrebi usklađivanja poreza na nepokretnosti, i nijesmo ga dobili. Danas je odbornik Ujedinjene Crne Gore Milivoje Brković povukao ovu tačku, kao predlagač, sa dnevnog reda sjednice Skupštine Glavnog grada zakazane za 21. mart

Sa dnevnog reda sjednice Skupštine Glavnog grada zakazane za 21. mart odbornik Ujedinjene Crne Gore Milivoje Brković povukao je predlog da se raspravlja o Informaciji o potrebi usklađivanja poreza na nepokretnosti, sa predlogom zaključka. Brković je rekao da to čini iz tehničkih razloga. Sekretaru Skupštine Milošu Giljenu "Dan" je 15. marta tražio pojašnjenje u vezi sa ovim skupštinskim materijalom. Zanimalo nas je da li je informacija morala da prođe komisije i koje ili da dobije mišljenja sekretarijata i kojih. Pitali smo Giljena da li kao sekretar Skupštine imao primjedbu na predlog zaključka. Od Miloša Giljena "Dan" nije dobio nijednu traženu informaciju, a danas nakon objave da se tačka povlači sa dnevnog reda se nije ni javio na naše telefonske pozive.

U ovoj informaciji bio je očigledno sporno formulisan zaključak gdje se kaže da je "Uprava lokalnih javnih prihoda Glavnog grada dužna da postupak utvrđivanja poreza na nepokretnosti za fiskalnu 2024. godinu i dalje sprovodi u skladu sa zakonom".

Sa dnevnog reda gradonačelnica Olivera Injac povukla je iz skupštinske procedure predlog odluke o prenosu prava svojine Crnoj Gori na nepokretnostima za potrebe realizacije projekata vezanih za objekte kolektivnog centra Vrela ribnička. Ona je obrazložila da je potrebno pribaviti dodatnu dokumentaciju.

Skupštini je stigla saglasnost Ministarstva kulture i medija na predlog odluke o doradi spomen-biste Vasu Brajoviću.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 06:40