Акција на брду Горица / - фото: Подгорица.ме
01/08/2021 u 11:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Главни град најавио масовну акциjу пошумљавања Горице

Свака поjединачна акциjа, ма колико била добронамjерна, као непланска може бити контрапродуктивна, напомињу из Главног града

Главни град планира да, 20. септембра, на дан 30. годишњице од проглашења Црне Горе еколошком државом, организуjе акциjу пошумљавања брда Горица, наjмасовниjу до сада, наводе у саопштењу.

– Истовремено, дужни смо подсjетити да поменути термин, као и све друге поjединости, зависе од процjене струке – истичу из Главног града.

Да би се ова акциjа реализовала претходно jе неопходно прибавити сагласност Агенциjе за управљање заштићеним подручjима Подгорице коjа ће, на основу процjене причињене штете, израдити санациони план са детаљним смjерницама о аутохтоним врстама коjе треба садити, броjу садница, као и периоду садње, додаје се у саопштењу.

Будући да се велики броj грађана, невладиних организациjа и привредних субjеката интересуjе за наjављено пошумљавање брда Горица, из Главног града упућују им молбу да буду стрпљиви, jер иако jе присутна jака жеља да  Горица што приjе поново буде зелена оаза града, ово морамо урадити плански и заjедничким снагама.

Свака поjединачна акциjа, ма колико била добронамjерна, као непланска може бити контрапродуктивна, напомињу из Главног града.

Сходно наведеном, Главни град jе већ покренуо процедуру израде саjта коjи ће садржати све неопходне податке у вези са предстоjећом акциjом, те информациjе о начину на коjи заинтересована jавност може подржати исту.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 13:29