Izvještaj revizije / -GLAVNI GRAD
01/10/2024 u 14:14 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Glavni grad: Od autobuskih karata u 2021. godini nestalo preko 50.000 eura

Najveća razlika u prometu se desila na kasi Trg nezavisnosti i iznosi 44.605 eura, saopšteno je iz Glavnog grada

U izvještaju unutrašnje revizije procesa prodaje i evidencije naplate elektronskih voznih karata "klik bus" u preduzeću Putevi koji je objavljen u julu 2021. godine, konstatovano je da je razlika u prometu između softvera i ukupnog prometa na kasi 51.935 eura, saopšteno je iz Glavnog grada. Iz Grada je saopšteno da se prodaja karata u periodu od 22. jula 2020. do 20. juna 2021. godine se obavljala preko tri kase na Trgu nezavisnosti, Trgu nezavisnosti II i Golubovci Anovi. 

– Najveća razlika u prometu se desila na kasi Trg nezavisnosti i iznosi 44.605 eura. Tadašnjim rješenjem Sekretarijata za saobraćaj, gradskom preduzeću Putevi je odobreno vršenje prodaje voznih elektronskih karata u linijskom gradskom i prigradskom prevozu putnika na teritoriji glavnog grada te je bilo potrebno da upravo oni angažuju zaposlene koji će vršiti prodaju elektronskih karata i na taj način obezbijediti efikasnost i kontrolu procesa prodaje karata – saopšteno je iz Glavnog grada. 

Tek nakon što je u medijima objavljena informacija o postojanju osnovane sumnje za zloupotrebu službenog položaja, kako navode iz Glavnog grada, naložen je postupak revizije poslovanja.

–Nakon prijema zvaničnog nalaza Službe za unutrašnju reviziju, podnijeta je prijava za krivično djelo zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju, iz člana 272 stav 2 Krivičnog zakona Crne Gore, protiv nepoznatog učinioca krivičnog djela – a koja je još uvijek nije dala nikakve rezultate. Podsjećamo, u to vrijeme direktor Puteva je bio Radenko Bulatović, a sekretarka Sekretarijata za saobraćaj, Lazarela Kalezić, kojoj je prestao mandat nakon što je utvđeno da je mimo zakonom propisanog načina zasnivanja radnog odnosa imenovana na mjesto sekretarke, a ne ispunjavajući uslove jer je Kalezić po struci diplomirani inženjer poljoprivrede za ratarstvo – navode iz Glavnog grada. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
PUTEVIKARTE
01. oktobar 2024 14:37