Врањина / Архива Дана
15/05/2022 u 07:01 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Главни град учествује у рјешавању имовинских односа: Сакупљају дозволе за канализацију на Врањини

Некад смо припадали цетињској општини, па Главном граду, па смо припали Општини Голубовци, па опет граду, па Голубовцима. Ми смо несврстани, нико не окреће главу ка нама, каже Зоран Драшковић

Управа јавних радова планирала је изградњу фекалне канализације за подручје Врањине. Да би се то формализивало потребнo je да одборници у градском парламенту дају сагласност да се фекална мрежа сагради на земљишту са којим располаже Главни град. У питању је земљиште које је дио двије катастарске парцеле, а које су уписане у КО Врањина у захвату ДСЛ Врањина са Лесендром.

– Управа јавних радова се обратила Агенцији за изградњу и развој Подгорице за давање сагласности да се на основу главног пројекта „Фекалне канализације за подручје Врањине“ може градити на дјеловима катастарских парцела број 575 и 623/1 КО Врањина. Уз захтјев је достављена изјава ревидента Седам-инг од 10. децембра 2020. године да се на основу главног пројекта може градити објекат фекалне канализације за подручје Врањине. Према евиденцији катастра непокретности за КО Врањина, катастарске парцеле број 575 и 632/1 уписане су као својина Главног града. Плански документ Државна студија локација „Врањина са Лесендром“ налази се у регистру планске документације који води Министарство екологије, просторног планирања и урбанизма – пише у скупштинској одлуци о којој ће се изјаснити одборници на сједници градског парламента 19. маја.

Градњу фекалне канализације поздравља Зоран Драшковић, мјештанин Врањине.

– Добро је да се неко сјетио коначно да направи фекалну канализацију. На Врањини су септичке јаме а фекалије се изливају у језеро што утиче на околину. У љетњем периоду шире се непријатни мириси јер опадне ниво воде, а када је зимски период то се не осјећа. То је зараза. На Врањини има око 30 домаћинстава – навео је Драшковић.

Драшковић наводи да је Врањина запостављена.

– Наше насеље је запостављено, нико не улаже ништа. Ово насеље је богом дато за туризам али џабе када нема ко да улаже. Ми смо некад припадали цетињској општини, па Главном граду, па смо припали Општини Голубовци, па опет Главном граду, па Голубовцима. Ми смо несврстани, нико не окреће главу ка нама – поручује Зоран Драшковић.

За градњу фекалне канализације Управа јавних радова издвојила је 285.802 еура од чега се 236.200 односи на радове, а 49.602 еура на ПДВ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 04:07