/ Архива
11/02/2022 u 08:37 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Град тврди да нема поскупљења карте, аутобуски превозници ћуте

Посебан акценат у наредном периоду биће стављен на реорганизациjу постоjећих аутобуских линиjа, поручују из ПГ бироа

Главни град je спреман да пружи подршку и настоjаће да у наредном периоду, у складу са могућностима, помогне превозницима да превазиђу потешкоће, а у циљу задржавања постоjеће циjене услуга jавног превоза, саоштено је из ПГ бироа, након састанка представника локалне самоуправе са Харисом Аливодићем и Јанком Булатовићем.

Шта је конректно договорено на састанку, те да ли су одустали од најављеног поскупљења превоза које су најавили за 14. фебруар, одговор јуче нијесмо могли добити од превозника.

Харис Аливодић је кратко поручио да не жели да коментарише, док Булатовић није одговарао на телефонске позиве. По новим цјеновницима које су Секретаријату за саобраћај превозници послали на овјеру градска карта је требало да поскупи на еуро. Такође, најавили су и увођење зона у приградским насељима на којима су цијене било значајно високе, попут возне карте до Лијеве Ријеке која је била планирана на 4,30 еура.

– На састанку су разматрана броjна питања коjа за циљ имаjу унапређење обављања линиjског превоза путника, те дефинисање правца будуће сарадње. Превозници су, као jедан од основних проблема за њихово несметано функционисање, истакли недавна поскупљења горива, коjа су узроковала и значаjно повећање укупних трошкова њиховог пословања. Секретарка за саобраћаj, Лазарела Калезић, је истакла да jе Главни град спреман да, као и много пута до сада, пружи подршку, те да ће настоjати да у наредном периоду, у складу са могућностима, помогне превозницима да превазиђу потешкоће, а у циљу задржавања постоjеће циjене услуга jавног превоза – саопштено је из ПГ бироа.

Они поручују да ће Главни град и у наредном периоду наставити да ради искључиво за добробит грађана.

–Између осталог, радићемо да систематски и плански унаприједимо стање jавног превоза, а посебан акценат биће стављен на реорганизациjу постоjећих аутобуских линиjа како би се повећао квалитет услуга и рационализовало пословање превозника. На састанку jе, на обострано задовољство, договорен наставак сарадње и интензивирање комуникациjе између Главног града и превозника – поручују из Главног града.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 09:45