/ - марко
12/05/2022 u 12:30 h
Н.С.Н.С.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Градоначелник предложио да се одбије стављање ван снаге плана за дио центра: Зауставили би легализацију

Стављањем ван снаге УП Нова варош-Блок Е била би онемогућена даља реализација садржаја на овом простору, наплата накнаде за комуналије, пише у мишљењу Ивана Вуковића

Градоначелник Иван Вуковић предложио је Скупштини Главног града да одбије предлог да се ван снаге стави Урбанистички пројекат Нова варош-Блок Е поручујући да би тиме била онемогућена даља реализација садржаја на овом простору, наплата накнаде за комуналије, те лагализација објеката. Стављање ван снаге овог плана тражио је Лука Ракчевић, шеф клуба одборника УРА, наводећи да би се на тај начин спријечила девастациjа Бокешке, Његошеве и Херцеговачке улице, као наjужег градског jезгра.

– Чињеница је да се рјешења у оквиру Урбанистичког пројекта Нова варош-Блок Е, ни концепцијски ни по условима спорвођења, не разликују од рјешења у свим осталим блоковима Нове вароши. У случају стављања ван снаге овог плана корисници би били доведени у неравноправан положај – навео је Вуковић у мишљењу о предлогу да се ван снаге стави овај плански документ.

Вуковић се осврнуо на наводе из Ракчевићеве иницијативе да у захвату овог плана постоји више активних градилишта на којима је планирана градња објеката велике густине.

– У захвату овог планског документа нити једна локација није планирана за "становање велике густине", већ је доминантно планирана "мјешовита намјена". По подацима из урбанистичког пројекта, планирани коефицијент изграђености на нивоу блока је 1,96 што је значајно ниже у односу на прописани коефицијент дат Просторно урбанистичким планом, а који важи за мјешовиту намјену у централној зони - 2,5 – пише у градоначелниковом мишљењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:47