Olivera Injac u društvu najmlađih sugrađana / foto: Lazar Ružić
23/12/2023 u 11:40 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Humanitarna akcija: Srce za djecu

Djeca iz socijalno ugroženih porodica dobiće novogodišnje poklone, a učenici koji pokazuju izvanredne rezultate u školi, sportu, umjetnosti biće nagrađeni pametnim mobilnim telefonima i jednogodišnjom pretplatom na pakete za mlade, koji će im omogućiti da lakše i kvalitetnije usvajaju nova znanja i vještine

Decembar je mjesec radosti koji mora jednako pripadati svima, a naročito našim najmlađim sugrađanima, poručila je Olivera Injac, gradonačelnica Podgorice, otvarajući humanitarnu manifestaciju "Srce za djecu". Ova manifestacija okupila je više od 600 djece iz socijalno najugroženijih porodica u Podgorici, kao i nekoliko desetina odličnih i talentovanih đaka podgoričkih osnovnih škola. Djeca iz socijalno ugroženih porodica dobiće novogodišnje poklone, a učenici koji pokazuju izvanredne rezultate u školi, sportu, umjetnosti biće nagrađeni pametnim mobilnim telefonima i jednogodišnjom pretplatom na pakete za mlade, koji će im omogućiti da lakše i kvalitetnije usvajaju nova znanja i vještine.  

image

Humanitarna manifestacija "Srce za djecu"

foto: Lazar Ružić

- Podgorica je naš zajednički dom, naša porodica u kojoj je srce veliko za sve. Zato želim da svi to dokažemo, a naša obaveza kao lokalne uprave je da obezbijedimo uslove da naša djeca odrastaju u gradu koji vole. Srce Podgorice pripada vama, djeco - saopštila je Injac. 

Ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić saopštio je da je ovo najljepša slika koja se može poslati iz Crne Gore. 

image

Humanitarna manifestacija "Srce za djecu"

foto: Lazar Ružić

–  Ovo je prilika da pokažemo pravu ljubav i zajedništvo prema djeci. Djeca su naš pokretač zbog kojih radimo i gradimo, tu smo da ih podržimo da budu još uspješniji. Dužni smo da stvaramo bolje uslove djeci. Dječji osmjesi su najljepša slika za kraj godine - rekao je Šćekić. 

image

Humanitarna manifestacija "Srce za djecu"

foto: Lazar Ružić

Predsjednik Skupštine Unije poslodavaca Slaviša Šćekić kazao je da će Unija biti svaki put biti sa djecom. 

– Izgubili smo fokus i malo smo pažnje posvetili djeci. To možemo da vidimo po količini nasilja koje možemo da sretnemo. Dajte da im učinimo da im djetinjstvo bude bezbrižno. Učinimo sve da dobijemo osmijeh od njih - rekao je Šćekić. 

Vesna Radojević, direktorica portala Volim Podgoricu, saopštila je da je će svi poslati najsnažniju poruku da ovaj grad i država pripadaju djeci.

- Mi smo tu da činimo sve što je u našoj moći da oni odrastu u najbolje ljude i da svima njima obezbijedimo iste uslove da rastu i obrazuju se - rekla je Radojević. 

image

Humanitarna manifestacija "Srce za djecu"

foto: Lazar Ružić

Ispred Fudbalskog saveza Crne Gore, sa djecom se na Trgu druže mladi fudbalski reprezentativci Vasilije Adžić, Bodin Tomašević i Lazar Savović, Ispred KK "Budućnost" košarkaši Flečer Megi, Suad Šehovic, Gavrilo Pajović, a tu su i mlade košarkaške nade ispred Košarkaškog saveza Crne Gore. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 02:31