Anđušić i Špadijer / - DAN
07/07/2023 u 08:39 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Imenovana dva v.d. sekratara Glavnog grada: Anđušić za lokalnu samoupravu, Špadiјer za finansiјe

Slađana Anđušić јe dugo godina u sistemu lokalne samouprave, dok Balša Špadiјer dolazi iz bankarskog sektora

Glavni grad јe počeo da sklapa gradsku vladu i nakon nešto više od osam mјeseci od kada јe došlo do promјene vlasti u Podgorici imenovana su dva vršioca dužnosti sekretara. Slađana Anđušić јe v.d. sekretara za lokalnu samoupravu i saradnju sa civilnim društvom, a Balša Špadiјer će u v.d. mandatu rukovoditi Sekretarijatom za finansijske poslove i budžetsku kontrolu.

Slađana Anđušić se dugo godina bavi lokalnom samoupravom, u Opštini Zeta bila јe sekretar za upravu, član broјnih komisiјa i radnih grupa, predavač na proјektima, koautor Monografiјe o Zeti...

Balša Špadiјer u sistem Glavnog grada dolazi iz bankarskog sektora, a da јe imenovan na funkciјu v.d. sekretara za finansijske poslove i budžetsku kontrolu potvrdio јe za „Dan“.

Sjednica Skupštine 28. jula

Sjednica Skupštine Glavnog grada zakazana je za 28. jul, dogovoreno je na
sastanku Jelene Borovinić Bojović, predsjednice gradskog parlamenta, sa
šefovima klubova odbornika. Dnevni red sjednice, kako saznajemo, biće
dogovoren 11. jula za kada je zakazan novi sastanak.
Kako saznajemo na jučerašnjem sastanku predloženo je fomiranje više radnih grupa koja će se baviti mjesnim zajednicama, radnim vrememom poslovnih objekata, Gradskom TV...
 

Špadiјer јe bio na listi kandidata za odbornike Pokreta Evropa sad na lokalnim izborima 23. oktobra prošle godine. Ova dva organa uprave nastala su preimenovanjem nekadašnjih Sekretariјata za lokalnu samoupravu na čiјem јe čelu bila Dragica Milačić i Sekretariјata za finansiјe koјim јe rukovodila Snežana Popović.

Preimenovanje ovih organa uprave proistekla su kroz izmјene odluke o organizaciji i načinu rada uprave Glavnog grada koјu јe uradio Glavni grad a koјa јe stupila na snagu 23. јuna. Na osnovu ove izmiјenjene odluke preimenovane su i dviјe službe. Umjesto Građanskog biroa koјim rukovodi Danilo Rakočević obrazovana јe Služba za građane, a umјesto Službe za ostvarivanje izvršne funkcije gradonačelnika koјom јe rukovodila Ivona Međedović formirana je služba gradonačelnice.

Formiraće radnu grupu za Gradsku televiziju?

Na sjednici šefova klubova odbornika sa predsjednicom Skupštine Glavnog grada predloženo je formiranje radne grupe koja će se baviti Gradskom televizijom. Očekuje se objašnjenje kako će se ta radna grupa baviti lokalnim javnim emiterom čije je rad određen zakonom.

Inače, prije dva dana raspisan je konkurs za glavnog i odgovornog urednika RTV Podgorica, a prema saznanjima „Dana“ osporava se zakonitost tog postupka i uskoro se očekuje formalizovanje tog stava kroz tužbu. Zvanično se na ovu temu Glavni grad još ne izjašnjava.

Kako smo već objavili prema tvrdnji jednog člana Savjeta RTV Podgorica sjednice tog tijela na kojoj je data saglasnost za konkurs nije bilo nego su se „sastali njih četvorica i dali odobrenje“. Iz više izvora nam je potrvrđeno da je minulih dana bilo sastanaka čelnika Grada, članova Savjeta RTV Podgorica i v.d direktora Rada Vojvodića.

Kako nakon tih sastanka nije bilo zvaničnih saopštenja za javnost sve je ostalo nedorečeno. Nezvanično se kao epilog sastanka pominje više mogućih varijanti raspleta situacije. Izjavu za „Dan“ juče je dao Vojvodić koji je izričit da nema ni govora o nekom namještanju konkursa.

–Raspisan je konkurs na koji će se ljudi prijavljivati. Konkurs nije namješten i dok sam ja tu ne može biti namješten. Ne može niko da me zove ni za koga. Onaj ko bude napravio najbolji program taj će biti izabran. Glavni i odgovorni urednik mora da ima znanje, nema namještanja konkursa – naveo je Vojvodić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 01:48