/ -
08/06/2024 u 12:34 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Inicijativa preduzetničkog kluba Tuzi: Sekretarijat da pruži podršku mladim preduzetnicima

Državni sekretar Ministarstva javne uprave Naim Đokaj je rekao da je uloga mladih preduzetnika u sistemu od ključnog značaja za uvođenje novih ideja u tradicionalne poslovne modele

Preduzetnički klub Tuzi podnio je inicijativu za osnaživanje mladih preduzetnika kroz pokretanje mentorskog programa u sklopu nadležnog Sekretarijata koji bi pružao kontinuiranu podršku mladim preduzetnicima u njihovom osnaživanju i podsticanju samozapošljavanja i preduzetništva, a konkretno u aspektima poslovnog planiranja, marketinga, mogućnostima finansiranja, zakonodavstva i tržišnih trendova. Predsjednik Unije mladih preduzetnika Crne Gore, u čijem je sastavu Preduzetnički klub Tuzi, Uroš Bulatović je rekao da jedan od ključnih prioriteta opštine Tuzi mora biti jačanje ekonomije kroz razvoj i rast malih i srednjih preduzeća kao i unapređenje poslovnih vještina i kapaciteta mladih preduzetnika što bi doprinijelo stvaranju novih radnih mjesta, pokretanju inovacija i obezbjeđivanju održivog ekonomskog razvoja.

Potpredsjednik Opštine Tuzi, Fisnik Đokaj istakao je da se trude da mladima obezbijede povoljan poslovni ambijent kako bi uticali na problem iseljavanja, te da će u budućem periodu težiti ka tome da motivišu mlade da se organizuju.

Državni sekretar Ministarstva javne uprave Naim Đokaj je rekao da je uloga mladih preduzetnika u sistemu od ključnog značaja za uvođenje novih ideja u tradicionalne poslovne modele.

– Preduzetništvo mladih nije samo sredstvo za ekonomski napredak, već i za društvenu transformaciju, jer inovacije koje unose mladi često vode ka održivim rješenjima za mnoge izazove sa kojima se kao država suočavamo. Vlada prepoznaje značaj mladih preduzetnika i posvećena je pružanju podrške kroz različite programe i stategije koje se fokusiraju na ključne aspekte koji mogu pomoći mladima da uspješno započnu i razvijaju svoje poslovanje – naveo je Đokaj.

Koordinator Preduzetničkog kluba Tuzi Demir Drešević saopštio je da program mentorske podrške predstavlja ključni korak ka stvaranju povoljnijeg poslovnog okruženja za mlade preduzetnike u opštini Tuzi. On je naveo da podsticanje mladih da se bave preduzetništvom donosi brojne prednosti kako za smanjujući stopu nezaposlenosti i stvarajući nova radna mjesta. Sekretarka za razvoj i projekte Adela Bahović pozvala je mlade preduzetnike da iniciraju sastanak na kojem će detaljno razmotriti plan mentorstva.

Osnivanje preduzetničkih klubova je podržano kroz program "Podržani=Osnaženi".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. oktobar 2024 11:30