Gradonačelnica Injac u Strazburu / -DRAZENKA LAKETIC
04/07/2024 u 13:21 h
Natasa SpaicNatasa Spaic
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Injac: Lokalne samouprave ključne za reforme u društvu

Gradonačelnica Olivera Injac učestvuje na redovnom zasijedanju Odbora za socijalnu inkluziju pri Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope u Strazburu kao predstavnica Zajednica opština

Na putu EU integracija na nama je da damo pun doprinos stvaranju boljeg ambijenta za život svih građana i u tom procesu koristićemo primjere dobre prakse zemalja koje su u kratkom roku značajno unaprijedile stanje u zajednici, kazala je gradonačelnica Podgorice Olivera Injac na redovnom zasijedanju Odbora za socijalnu inkluziju pri Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope u Strazburu. Injac na zasijedanju učestvuje, kao predstavnica Zajednice opština Crne Gore, a događaj okuplja predstavnike lokalnih samouprava i eksperata iz oblasti socijalnih prava.

image

Odbor za socijalnu inkluziju pri Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope u Strazburu

-DRAZENKA LAKETIC

Ključne teme bile su obezbjeđivanje kvalitetne socijalne zaštite za starija lica, inovacije u oblasti socijalnog stanovanja, ljudska prava na lokalnom i regionalnom nivou, mladi i njihova prava.

– Lokalna samouprava na neposredan način u velikoj mjeri utiče na kvalitet života građana zbog čega je naše učešće u svim reformskim procesima ključno, kazala je Injac.

Odbor za socijalnu inkluziju pri Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope, odgovoran je za obezbjeđivanje učešća lokalnih i regionalnih vlasti u promovisanju i primjeni vrijednosti Savjeta Evrope u oblastima socijalne kohezije, jednakosti i nediskriminacije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. jul 2024 13:24