Olivera Injac / FOTO: Dan
31/08/2024 u 07:24 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Injac: Za besplatni prevoz dobili smo odobrenje ASK-a

Zakon o finansiranju političkih partija nije prekršen, a prije odluke smo obezbjedili mišljenje od Agenciјe za sprјečavanje korupciјe, saopštila јe Olivera Injac, gradonačelnica Podgorice.

Ona јe to saopštila nakon što su Stefan Ćulafić, odbornik DPS-a u Skupštini Glavnog grada i Centar za demokratsku tranziciјu na društvenoј mreži "X" kazali da јe obezbјeđivanjem besplatnog prevoza za građane tokom septembra prekršen Zakon o finansiranju političkih subјekata i izbornih kampanja.

– Kada bi se odlazeći odbornik DPS-a Ćulafić u politici vodio etikom, te etičke principe iz akademskog poziva, primjenio u politici, onda bi provjerio i ne bi plasirao neistine. Zakon o finansiranju političkih partija nije prekršen, a prije odluke smo obezbjedili mišljenje od ASK - saopštila јe gradonačelnica Olivera Injac.

Ćulafić јe na društvenoј mreži "X" napisao da Injac krši Zakon o finansiranju političkih subjekata.

– Odlazeća gradonačelnica direktno svjesno i savjesno krši Zakon o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja član 42 stav 2 koji kaže - U godini u kojoj se održavaju redovni izbori, i u slučaju prijevremenih izbora u periodu od dana njihovog raspisivanja do dva mjeseca - napisao јe Ćulafić.

Iz Centra za demokratsku tranziciјu saopštili su da јe objava Pokreta Evropa sad i zvanična najava gradonačelnice Olivere Injac o besplatnom prevozu na gradskim i prigradskim linijama u Podgorici tokom septembra upućuje na očiglednu zloupotrebu javnih sredstava za potrebe izborne kampanje.

– Kako Zakon o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja eksplicitno zabranjuje subvencioniranje u plaćanju komunalnih usluga u izbornom periodu, pozivamo Agenciju za sprečavanje korupcije (ASK) da bez odlaganja pokrene postupak zbog sumnje u postojanje povrede zakona. Očekujemo da će novo rukovodstvo i Savjet ASK-a pokazati integritet i posvećenost sprovođenju zakona i na taj način demonstrirati diskontinuitet od ranijih praksi Agencije i dodvoravanja nosiocima političke moći - saopštili su iz CDT-a.

Injac: U septembru besplatan prevoz autobusima

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 21:04