/ -
15/04/2022 u 18:49 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Изложба "Сликамо Подгорицу" у Подгоричком парку

Посјетиоци могу видјети изложбу Факултета за дизајн и мултимедију Универзитета Доња Горица

Туристичка организација Подгорице организовала је манифестациjу "Сликамо Подгорицу" у Подгоричком парку. Суграђани су имали прилику да виде изложбу "Посматраjмо и поштуjмо природу" студената Факултета за дизаjн и мултимедиjе Универзитета Доња Горица. Најмлађи су бојали и цртали мотиве Подгорице. 

Нина Пајовић из ТОП-а је истакла да су креирали низ нових манифестација у граду.

– Једна од таквих је и "Сликамо Подгорицу” коју смо и прошле године организовали и наишли на лијепе реакције суграђана. Негдје је манифестација у првом реду намијењена нашим најмлађим суграђанима, али свакако су сви добродошли. У сликарком дијелу нема никаквих ограничења, биће ту и бојанке са мотивима Главног града и сви могу сликати разне креативне ствари и на тај начин приказати своје сликарско умијеће у сарадњу са дизајнерком Хајданом Костић. Посјетиоци могу видјети изложбу Факултета за дизајн и мултимедију Универзитета Доња Горица. У том дијелу настојимо да афирмишемо младе умјенике, те тако у музичком дијелу програма имамо наступ групе Трио фатал. – навела је Пајовић.

image
-

Декан Факултета за дизајн и мултимедију Татјана Бурзановић је навела да је ово лијепа прилика за град да умјетност допре до свих.

– Организатору треба честитати на овој намјери да све осмисли и окуп људе овако лијепим поводом када је култура посриједи. Тематски смо се повезали, у питању је ботаника и природа, тако да је све у овако природном амбијенту итекако добродошло. Поносна сам на студенте и на њихов таленат – навела је Бурзановић.

Предметни предавач  Факултета за дизајн и мултимедију Светлана Драгојевић казала да је изложено око 30 радова малог формата. 

– Изложена је поставка ботанике и инсеката, рађене техникама туш и перо и илустрације са другим бојеним средствима. Студенти завршне године су представљени одређеним бројем постера – навела је Драгојевић

Асистент на факултету на предметима технике цртања и сликања и илустрације Душан Ђукић је истакао да су изложени радови студената прве и завшне године, те да је био задужен да организује поставку. 

Четворогодишња Невена Шћекић воли да црта дугу и љубичасту боју. Њена мајка Ивана Шћекић је истакла да дјевојчица свакодневно воли да црта дуге, планину и сунце.

– Имамо темпере, дрвене и водене бојице. Подржавам је у томе и најбитније ми је да она ужива – казала је Шћекић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 01:07