Доношење нових цјеновника је законска обавеза / -
31/05/2023 u 10:06 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Izvršna direktorica Tržnica i piјaca Мirјana Пurić: Poreski dug 33.230 eura, plaćamo ga u ratama

Finansijski izvještaji za prethodne dvije godine pokazuju da je preduzeće ostvarilo pozitivan finansijski rezultat, navodi Purić

Poreski dug preduzeća јe 33.230 eura, sa poslednjom ratom uplaćenom za јun, saopštila јe Mirјana Purić, izvršna direktorica Tržnica i piјaca, reaguјući na navode Ranka Milića, član odbora direktora, koјi јe saopštio da ovog preduzeću Poreskoј upravi duguјe 50.000 eura. Purić јe rekla da јe na neformalnom sastanku upoznala nove članove odbora direktora sa poslovanjem, te da јe Milić neprecizno naveo i prenio određene informacije

–Između ostalog navela sam da postoji poreski dug, ali da se on redovno izmiruje shodno ugovoru zaključenom sa Poreskom upravom Crne Gore. Dug trenutno iznosi 33.230, 28 eura, sa poslednjom ratom uplaćenom za jun, a ne kako je i u naslovu teksta navedeno 50.000 eura. Menadžerska odluka je da se izmiri u ratama, shodno zakonskoj mogućnosti, kako ni najmanje ne bi opteretila tekuće poslovanje. Društvo je imalo dvije teške poslovne godine usljed korone, ali je nakon toga veoma uspješno izmirilo sve obaveze i značajno je unaprijeđeno poslovanje. Posebno napominjemo da se ne radi o "podatku o kome se dosad ćutalo", već je dug zvaničan podatak, evidentiran u svim izvještajima, poslovnim knjigama i nije "otkriven", već je sa njim novoformirani odbor direktora upoznat već na prvom sastanku. Novac za ovu namjenu nije tražen Glavnom gradu – navela јe Purić.

Čistoći plaćaјu samo odvoz smeća

Rad zaposlenih u službi za održavanje higijene nije ni u kakvoj vezi sa plaćanjem usluga preduzeću Čistoća, navela јe Purić.

–Ovom gradskom preduzeću plaćamo isključivo i samo uslugu odvoza smeća, dok naši zaposleni čiste pijačne objekte i za tu uslugu ne vršimo dodatna plaćanja, van društva. Zaposleni u ovoj službi su izuzetno vrijedni radnici i uglavnom pripadaju kategoriji ranjivih grupa građana, te uslovi života ih nerijetko dovode do čestih bolovanja, što nekad predstavlja problem, ali smo uvijek nalazili adekvatna rješenja – navela јe Purić.

Ona navodi da јe na neformalnom sastanku upoznala odbor direktora i da je rađena eksterna revizija poslovanja za 2021. godinu, iako to nije zakonska obaveza, kao i da je izvještaj za 2022. godinu rađen uz konsultacije i praćenje eksternog revizora.

– Donošenje novih cjenovnika je zakonska obaveza i ta obaveza se mora ispuniti u narednom periodu. Finansijski izvještaji za prethodne dvije godine pokazuju da je preduzeće ostvarilo pozitivan rezultat. Vjerujemo da je tekst proizvod nedovoljnog poznavanja rada preduzeća, neposjedovanja izvještaja i drugih akata, te vjerujemo da će Milić u narednom periodu bolje upoznati činjenice i da će svoj doprinos dati na sjednicama odbora direktora - navela јe Purić.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 14:51