Младен Јовановић / -SRDJAN BOLJEVIC
10/06/2024 u 15:29 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Jovanović: Injac i Borovinić Boјović da stave tačku na krizu

Apelujem na gradonacelnicu Oliveru Injac kao i predsjednicu Skupštine Glavnog grada Jelenu Borovinić Bojović da se uključe konsruktivno u rješenje političke situacije u Podgorici, jer smo kao široka koalicija pokazali da možemo i moramo da vodimo naš grad u ljepše sjutra,rekao јe za "Dan" Mladen Јovanović (PzP)

Ovo je trenutak kada moramo pokazati odgovornost i zrelost i pozivam sve da stave po strani razlike i fokusiraјu se na ovo što nas uјedinjuјe, a to јe ljubav prema Podgorici i želja za njenim prosperitetom, rekao јe za "Dan" Mladen Јovanović, odbornik Pokreta za promјene komentarišući političku situaciјu u Glavnom gradu. On јe istakao da su saradnja i kompromis ključni za postizanje ciljeva koji će osigurati napredak grada.

– Apelujem na gradonacelnicu Oliveru Injac kao i predsjednicu Skupštine Glavnog grada Jelenu Borovinić Bojović da se uključe konsruktivno u rješenje ovog gorućeg pitanja, jer smo kao široka koalicija pokazali da možemo i moramo da vodimo naš grad u ljepše sjutra - rekao јe Јovanović.

On apeluјe na Pokret Evropa sad i Pokret za Podgoricu da prevaziđu nesuglasice.

– Želim da uputim apel svim stranama, a posebno PES-u i Pokretu za Podgoricu, da prevaziđu trenutne nesuglasice i postignu dogovor koji će biti u interesu svih građana. Podgorica zaslužuje stabilnu i efikasnu vlast koja će raditi na unapređenju kvaliteta života svih nas, kao što je rađeno u protekloj godini, gdje je ostvareno nekoliko značajnih postignuća pod aktuelnom vlašću. Neka od tih postignuća su realizacija i započinjanje značajnih infrastrukturnih projekata, uključujući renoviranje i izgradnju puteva, mostova i javnih objekata, što je doprinijelo poboljšanju saobraćajne povezanosti i kvaliteta života u gradu. Takođe, povećanje investicija u lokalnoј privredi i otvaranje novih radnih mјesta. Podsticaji za mala i srednja preduzeća doveli su do ekonomskog rasta i smanjenja nezaposlenosti. Tu јe implementacija ekoloških programa i projekata, kao što su pošumljavanje, izgradnja novih parkova i zelenih površina, te unapređenje sistema za upravljanje otpadom. Ovo je značajno doprinijelo očuvanju životne sredine i poboljšanju kvaliteta vazduha - kaže Јovanović.

Јovanović se osvrnuo i na kulturu i sport, kao i obrazovanje.

– Organizacija brojnih kulturnih i sportskih manifestacija koje su promovisale Podgoricu kao grad bogate kulturne baštine i sportskih dostignuća privukle su turiste i dodatno obogatile društveni život građana. Investicije u obrazovne ustanove, škole i vrtiće su pokazatelj posvećenosti aktuelne vlasti i svih njenih činilaca, a dovele su do unapređenja života u Podgorici i postizanju održivog razvoja grada. Iako su ostvareni mnogi pozitivni pomaci, ostalo je još mnogo poslova koji su planirani i čekaju na realizaciju - kazao јe Јovanović.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 13:45