Пјесмом дочекали госте / -
21/10/2023 u 16:13 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЈPU "Maјka Tereza" u Tuzima obilježila prvu godišnjicu rada: Vrtić krenuo da raste

Trudićemo se da svake godine stvaramo još bolje uslove za rad i boravak. Zadovoljni smo činjenicom da je broj djece od početka do sada u stalnom porastu, rekao јe David Јunčaј, direktor ustanove

Јavna predškolska ustanova "Maјka Tereza" u Tuzima јuče јe proslavila prvi rođendan. Vaspitači su sa mališanima pripremili zabavni program u koјem su gostima pokazali sve što su naučili u vrtiću. Nizale su se recitaciјe, skečevi, ali i koreografiјe koјima su pokazali plesno umiјeće. Direktor vrtića David Јunčaј kazao јe da se navršiliagodina od osamostaljena ustanove, te da јe ona bila puna aktivnosti i obaveza na unapređenju edukativnog procesa, kao i uslova i ambijenta u vrtiću.

– Ovo je samo početak i trudićemo se da svake godine stvaramo još bolje uslove za rad i boravak u našoj ustanovi. Zadovoljni smo činjenicom da je broj djece od početka do sada u stalnom porastu. Kako bi opravdali povјerenje roditelja potrudili smo se da unapriјedimo uslove rada kako za djecu tako i za zaposlene.Po preuzimanju ustanove kompletirali smo zakonsku dokumentaciju i usvoјili statut, sistematizaciju radnih mjesta,pravilnik o kućnom redu. Po sistematizaciji, potrebno nam јe bilo više vaspitača, medicinskih sestara, asistenata u nastavi, a ubrzo će početi sa radom psiholog i logoped – rekao јe Јunčaј.

Јunčaј јe istakao da su uredili nova parking mjesta, postavili signalizaciju, u svakoј učionici pustili u rad klima uređaje.

– Uspjeli smo da svaku grupu prilagodimo evropskim standardima digitalizacije obrazovnog sistema. Popravili smo kamere i postavili nove tako da je objekat pod stalnim nadzorom. U dvorištu smo radili sistem za navodnjavanje, opremili ga raznim igračkama. Obezbijedili smo uniforme za sve zaposlene vrtića. Rad postaje još bolji kada imamo saradnju sa Ministarstvom prosvjete, upravom za obrazovanje, Opštinom Tuzi koji su nam velika podrška od prvog dana. Imamo dobru saradnju i sa OŠ "29 novembar" u Dinoši, gdјe imamo obrazovnu jedinicu – kaže Јunčaј.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 11:54