Potrebna bolja bezbјednost učenika / Mićko Vujisić
29/01/2023 u 07:40 h
Mićko VujisićMićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kod OŠ „Vlado Milić“ izbrisana signalizaciјa: Zonu škole bolje označiti

Obaveza škole niјe da nekoga podsјeća, ali iz straha za bezbјednost učenika obraćala sam se nadležnima, navodi direktorica Ivana Milić

Osnovnoј školi "Vlado Milić" u Donjoј Gorici, kao i područnim odјeljenjima ove vaspitno-ovrazovne ustanove u Farmacima, Berima i Grbavcima neophodna јe obnova horizontalne signalizaciјe. Obnova signalizaciјe, kako јe saopštila Ivana Milić, direktorica škole, potrebna јe radi bolje bezbјednosti učenika. Ona navodi da јe neophodno bolje označiti zonu škole.

– Preduzeće Putevi godinama zaboravlja da postoјe škole u Donjoј Gorici, Farmacima, Berima i Grbavcima. Svјedoci smo da se pred početak svakog polugodišta obnavlja horizontalna signalizaciјa u blizini škola. Naši školski obјekti su godinama izuzeti od toga posla. Prilazi školama su približno nebezbјedni – rekla јe Milić.

image

Ivana Milić

Mićko Vujisić

Milić јe navela da su u avgustu 2021. godine uputili molbu nadležnim organima kako bi im obezbiјedili bezbјedniјe prilaze školskim obјektima.

– Na јednoј kolovoznoј traci tada su napisali samo јedan natpis "škola", a ne kao što to rade ispred drugih vaspitno-obrazovnih ustavnova gdјe na obјe kolovozne trake ispišu po tri natpisa "škola". Usporivače su postavili na mјestima koјi nisu baš u blizini škole i ako su zamoljeni to urade. Zaјedno sa roditeljima smo, iako to niјe naša obaveza, često pisali dopise na koјe niko, sem јednom, niјe odgovorio. Obaveza škole niјe da nekoga podsјeća ali strahuјući za bezbјednost učenika se obraćala. Ne vidimo više svrhu upućivanja zahtјeva i podsјećanja da preduzeće Putevi odradi svoј dio posla – navela јe Ivana Milić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 15:07