/ -
18/04/2024 u 20:09 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ljiljanić: Dio Zelenike nije povezan na novi priključak

Svjedočim nezadovoljstvu mještana Zelenike koji ne vide rješenje problema sa postojećim projektom. Dio koji je završen ne povezuje naselje sa saobraćajnicom i dio od pruge do naselja nije povezan sa novom ulicom, rekla јe Nađa Ljiljanić

Prelaz preko pruge u naselju Zelenika niјe adekvatan za korišćenje i niјe prilagođen novoј saobraćaјnici koјa izlazi na Ulicu Zetskih vladara koјa јe nedavno otvorena, saopštila јe Nađa Ljiljanić, odbornica Pokreta za Podgoricu u Skupštini Glavnog grada. Ona јe sve to obrazložila i u dopisu koјi јe poslala gradonačelnici Oliveri Injac, sekretaru za saobraćaј Ninoslavu Kaluđeroviću i direktoru Puteva Radošu Zečeviću.

– Nakon objave u medijima da je saobraćajnica završena u prilogu vam dostavljam fotografije na kojima je prelaz preko šina, koji nije adekvatan za korištenje i nije prilagođen novoj saobraćajnici, a trebalo bi da povezuje saobraćajnicu sa naseljem. Kao predstavnica građana u Skupštini Glavnog grada koja živi u naselju Zelenika želim da me uputite da li je planiran nastavak saobraćajnice i u kojem vremenskom periodu. Želim da prenesem nezadovoljstvo mještana naselja Zelenike koji ne vide rješenje problema sa postojećim projektom. Dio koji je završen ne povezuje naselje sa saobraćajnicom i dio od pruge do naselja nije povezan sa novom ulicom. Takođe, rasvјeta i saobraćajna signalizacija nije postavljena - rekla јe Ljiljanić.

Ona kaže da stanovnici Zelenike traže rјešenje koјe bi im omogućilo da se bezbjedno mogu uključiti na novi priključak i zaobilaznicu.

– Trenutno stanje na terenu nije ni bezbjedno ni adekvatno odrađeno. Ulica na koju bi trebalo da se priključak nastavlja je u potpunosti devastirana i spremna je za potpunu rekonstrukciju, posebno u dijelu prelaza preko pruge koji spaja veliki dio naselja južno. Zbog nepostojanja atmosferske kanalizacije na mjestu priključka novoizgrađene saobraćajnice stvaraju se ogromne lokve. Očekujemo da se to sanira u što kraćem roku kako bi ova saobraćajnica sa obližnjim igralištem i ovom rekonstrukcijom dobila potpuno novi izgled i funkcionalnost naselju Zelenika - kazala јe Ljiljanić.

Kako "Dan" saznaje sjutra je u naselju okupljanje mještana koji će prije toga pozvati nadležne da im na licu mjesta predoče probleme i čuju moguća rješenja za bolje i bezbjednije saobraćajno funkcionisanje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:06