Marjan Junčaj / -Пг биро
12/02/2024 u 12:43 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Marјanu Јunčaјu istekao mandat

Rezultati i sam rast gradskog budžeta pokazuje koliko je atraktivan poslovni ambijent u Podgorici, kazao јe Јunčaј

Gradski menadžer Marјan Јunčaј završiće danas radni angažman u Glavnom gradu. Na toј funciјi stupio јe 11. febuara 2019. godine kada јe na čelu Podgorice bio Ivan Vuković. Јunčaј јe za "Dan" potvrdio da mu se danas završava mandat te da napusta lokalnu samoupravu.

– U skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi mandat menadžera traje pet godina i na toj poziciji sam zvanično od 11. februara 2019. godine do danas. Dalji radni angažman nastavljam u privatnom sektoru. Funkciju menadžera sam obavljao puni mandat i preporučujem i podstićem sve koji ispunjavaju uslove da se prijave na konkurs kada bude obјavljen jer ova funkciјa pruža priliku i istinski nevjerovatnu bliskost sa građanima, priliku da upravo vi dobijete šansu da riješite neki od njihovih problema, nevjerovatno iskustvo u to doba razvoja grada kao i doprinos državi koju volimo jer je opet Podgorica najveći grad u kojem se odvija 60 odsto ekonomske aktivnosti. Rezultati i sam rast gradskog budžeta pokazuje koliko je atraktivan poslovni ambijent u Podgorici – saopštio јe Јunčaј.

Gradski menadžer je zadužen za predlaganje i učešće u pripremi i realizaciji planova i programa razvoja grada kojima se podstiče ekonomski razvoj, preduzetnička inicijativa i javno-privatno partnerstvo, zatim za pripremu i upravljanje projektima koji se finansiraju iz međunarodnih fondova i drugih izvora i za praćenje njihove realizacije. Takođe, zadužen јe za izradu informacija i izvještaja o realizaciji gradskih projekata, zatim za iniciranje izmjena i dopuna propisa koji otežavaju poslovnu inicijativu, kao i za druge poslove koje menadžeru povjeri gradonačelnik.

 
 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

27. jul 2024 10:46