Miloš Mašković / - MILOš MAšKOVIć
19/07/2024 u 13:15 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Mašković: Prije osam mjeseci sam predlagao povećanje podrške podstanarima

Pozivam nosioce najviših funkcija da desetinama hiljada podstanarskih porodica u Podgorici objasne zašto tek sada uvećavaju iznos opredijeljen za njih, ako su to mogli učiniti osam mjeseci ranije iz budžeta koji je bio 133 miliona eura, naveo je Miloš Mašković

Odbornik Socijaldemokrata u Skupštini Glavnog grada Miloš Mašković saopštio je da je prije osam mjeseci, amandmanima na budžet Glavnog grada za 2024. godinu, tražio da se iznos opredijeljen za  podršku podstanarima poveća sa 50 na 100 eura. Međutim, kako kaže, njegov amanman. 

– Ukupan iznos od 100 hiljada eura za tu namjenu bio bi obezbijeđen bez povećanja ukupnog budžeta, već kroz racionalizaciju neproduktivnih troškova u budžetu (smanjenje izdataka za ugovore o djelu koji su iznosili skoro milion eura). Međutim, taj amandman, kao i svi amandmani opozicije, je odbijen. Danas, osam mjeseci kasnije, Glavni grad pravi nacrt odluke iz oblasti socijalne i dječije zaštite, predviđajući ono što sam tada tražio kroz amandman na budžet, koji je bio odbijen samo zato što je dolazio od strane opozicije. Pozivam nosioce najviših funkcija da desetinama hiljada podstanarskih porodica u Podgorici objasne zašto tek sada uvećavaju iznos opredijeljen za njih, ako su to mogli učiniti osam mjeseci ranije iz budžeta koji je bio 133 miliona eura – rekao je Mašković. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. oktobar 2024 05:53