/ foto: Srđa Boljević
12/11/2022 u 10:17 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Milatović: Podgoricu će voditi stručnost i nove ideje, a ne partijski diktat

Nužno je da politika u Crnoj Gori postane samo sukob ideja, a ne ukrštanje partijskih knjižica, naveo je on

Budući gradonačlenik Podgorice, Jakov Milatović, kazao je da mirnu tranziciju vlasti koče činovnici DPS-a koji po ko zna koji put vraćaju dugove partiji od koje su u prošlosti profitirali i to na račun građana.

- Svima je jasno da je situacija u kojoj se nalazimo način da se kupi vrijeme kako bi se zamaskirala nepočinstva i dovršili sumnjivi poslovi koji su se decenijama obavljali u okviru lokalne vlasti. Svakako, i tome će brzo kraj- izjavio je Milatović

Poručuje: "Način na koji se DPS ophodi prema rezultatima izbora na kojima su građani tražili promjene je loša poruka koju ova partija šalje svima u Crnoj Gori, ali i našim međunarodnim partnerima. Uprkos svim destruktivnim namjerama kojima svjedočimo, izborna volja će biti zaštićena, a Podgorica će u susret 19. decembru još jednom, simbolično, biti oslobođena od svega što joj je nanosilo štetu.  Revanšizma će biti samo prema korupciji, partitokratiji, lažnim diploma, ustaljenim šemama i lošem upravljanju".

- Mandat sam dobio zahvaljujući građanima koji su prepoznali iskrene namjere da u sistemu lokalne samouprave vlada dobro upravljanje, meritokratija i transparentnost! Od prvog dana ću biti posvećen razvoju grada,  izgradnji infrastrukture i sadržaja potrebnih da Podgorica bude pravi evropski grad- kazao je Milatović.

Samtra da je nužno da politika u Crnoj Gori postane samo sukob ideja, a ne ukrštanje partijskih knjižica koje su do sada odabranima donosile poslove, stanove i funkcije.

- Stručni ljudi će dobiti šansu da svoje znanje stave u službu napretka Podgorice, bez potrebe da reference oblikuje partijska knjižica- zaključio je Milatović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 21:14