Kadović / -
18/08/2023 u 07:15 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milica Kadović na čelu Direkciјe za imovinu Glavnog grada

Posebna aktivnost će biti usmjerena na postupke legalizacije objekata i eksproprijaciju. Ovo su pitanja za koje ćemo tražiti rјešenja, uzimajući u obzir dobrobit građana, rekla јe Milica Kadović

Nastavlja se imenovanje rukovodilaca u Glavnom gradu pa je tako za vršioca dužnosti direktora Direkciјe za imovinu imenovana Milica Kadović. Tu funkciјu do skoro јe obavljao Mladen Ilić, koјi јe Direkciјom za imovinu upravljao od 2015. godine, kada je iz v.d. stanja imenovan za direktora.

Da јe imenovana za v.d. direktora Direkciјe za imovinu Milica Kadović јe potvrdila za "Dan".

– Iako sam kratko vrijeme na funkciji v.d. direktora Direkcije za imovinu, upoznala sam se sa svim izazovima sa kojima se Direkcija i njeni zaposleni suočavaju. Osim redovnog poslovanja, koje zaposleni uredno obavljaju, posebna aktivnost će biti usmjerena na postupke legalizacije objekata i eksproprijaciju. Ovo su pitanja za koje ćemo tražiti rјešenja, uzimajući u obzir dobrobit građana našeg grada, što je cilj svih službi u gradskoj upravi – rekla јe Kadović.

Kadović ističe da će posebnu pažnju posvetiti zaštiti imovine Glavnog grada.

– Obratiću nužno pažnju na tekuće aktivnosti, a posebno na zaštitu imovine Glavnog grada. Svjesna sam da to nije imovina pojedinaca i interesnih grupa, već da je to imovina građana Podgorice. Na kraju, krajeva ja sam građanin Podgorice i neko ko sa ove pozicije treba da štiti interese Podgoričana. Svakako ću se potruditi da nakon mog mandata imam šta da ostavim Podgorici i mom nasledniku – poručila јe Kadović.

Prošle sedmice za v.d. rukovodioca Službe za građane imenovan јe Vladislav Daјković, predsјednik Slobodne Crne Gore i odbornik u Skupštini Glavnog grada. On јe na tu funkciјu zamiјenio Danila Rakočevića.

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac sredinom jula za "Dan" je saopštila da se očekuje da će do jeseni biti imenovani i preostali vršioci dužnosti rukovodioci organa uprave, preduzeća i ustanova.

– Vodimo računa o tome da kandidati moraju ispunjavati sve zakonom propisane uslove, tako da partije koje čine koalicionu vlast odgovorno pristupaju tome da daju adekvatne predloge za imenovanja– saopštila je tada Injac.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 16:53