Прозори чекају замјену / -
24/10/2023 u 14:07 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ministarstvo prosvjete poručilo upravi OŠ "Milan Vukotić": Izvođač se ne može miјenjati

Zgrada škole јe stara 64 godine, prozori su dotraјali i svakog trena mogu da se sruše, a krov prokišnjava

Na zgradi OŠ "Milan Vukotić" biće zamiјenjeni prozori, epilog јe velikog broјa dopisa koјi su iz škole poslali Ministarstvu prosvјete da im razјasne šta јe sa obećanom donaciјom za obnovu školske zgrade.

– Prije nekoliko dana su zvali iz Ministarstva prosvјete - sektora za investicije. Kazali su da je glavni problem izvođač radova i da se on u ovoj fazi ne može mijenjati. Obavijestili su nas da su u kontaktu sa investitorima i da će probati iz velikog projekta u kojem je naša škola sa još tri druge, izvuku dio koji se tiče zamjene prozora za našu školu jer su oni najhitniji. Takav postupak je što se tiče potrebne dokumentacije veoma komplikovan i nije izvjesno koliko je moguć, rekli su nam iz ovog sektora. Imamo obaćanje od strane ministsrstva, da ukoliko ne uspijemo na ovaj način da riješimo zamjenu prozora, potrudiće se da sredstva obezbijede oni, jer mi sa ovakvim prozorima ne možemo čekati zimu – rekla јe Sonja Bјelobrković, direktorica škole.

image

Соња Бјелобрковић

-

Inače, zgrada škole јe stara 64 godine. Prozori su dotraјali i svakog trena mogu da se sruše, a krov prokišnjava. Prije pet godine škola јe dobila donaciju od 220.000 eura koja nije iskorišćena. Ne znaјu gdјe јe završio novac namiјenjen za ove radove, te su u više navrata tražili od ministarstva da reaguјe.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 14:45