Vodoizvorište Bolje sestre / - MINISTARSTVO PROSTORNOG PLANIRANJA I URBANIZMA
26/04/2024 u 14:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministarstvo zabranilo gradnju asfaltne baze na vodoizvorištu Bolje sestre

Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine – Urbanističko-građevinska inspekcija donijela je Rješenje o zabrani građenja asfaltne baze sa pratećim objektima "Tehnoputa" d.o.o.

- Zabrana gradnje asfaltne baze sa pratećim objektima reflektuje osnovni princip funkcionisanja Ministarstva da prirodni resursi poput vodoizvorišta "Bolje sestre" zaslužuju najviši stepen zaštite, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Razumijevajući važnost vodoizvorišta "Bolje sestre" kao vitalnog prirodnog resursa za lokalnu zajednicu, Ministarstvo je postupilo u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima kako bi osiguralo da se prirodno okruženje ne narušava izgradnjom koja bi mogla imati potencijalno štetne posljedice na okolinu i vodosnadbijevanje u cjelini.

Martinović odbio žalbu Montenegro petrola; stop za firmu koja je napravila štetu životnoj sredini na Morači

- Na svakom koraku svog djelovanja, Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine posvećeno je postizanju ravnoteže između potreba ekonomskog razvoja i imperativa očuvanja sredine, te pokazuje svoju predanost očuvanju prirodnih resursa, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 02:52