Mještani Park šume Zagorič / - FOTO: MIćKO VUJISIć
11/08/2023 u 19:03 h
Andrijana Dabanović, Mićko VujisićAndrijana Dabanović, Mićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(FOTO/VIDEO) Mještani Park šume Zagorič najavili da će u srijedu blokirati izlaz iz Podgorice

Oni su na petnaest minuta blokirali autoput, nakon čega su poručili da će radikalizovati proteste i izaći u većem broju

Stanovnici Park šume Zagorič blokirali su na petnaest minuta auto-put na Zlatici, te poručili da će se u srijedu ponovo okupiti i blokirati izlaz iz Podgorice, ukoliko nadležni ne ispune njihove zahtjeve i poboljšaju napon struje u tom naselju.

Na ovaj korak odlučili su se nakon sto ih na razgovor nije pozvao premijer Dritan Abazović i gradonačelnica Podgorice Olivera Injac, od kojih su trazili da im saopšte kada će dobiti bolji napon struje.

Na desetine građana jedinstveni su u stavu da im nadležni moraju obezbijediti bolji napon struje, jer aparati bijele tehnike ne mogu da rade.

Duško Krušćić je poručio da ako im se niko ne obrati narednih dana, onda će se u srijedu ponovo okupiti i blokirati izlaz iz Podgorice.

- Nećemo blokirati autoput, vidimo da to nema svrhe, oni su to regulisati. Moraćemo malo u većem broju i radikalnije, sa porodicama ćemo izaći naredni put - naveo je Kruščić.

On je dodao da su inženjeri CEDIS-a izlazili na teren i konstatovali da nije moguće da se taj kabal postavi jer bi izgoreli trafovi.

- Niko nam se više nije obraćao. Mi ćemo ići do kraja, ako uspijemo.. Nadajmo se da će nam se neko obratiti, makar premijer, ako ne ko drugi - istakao je jedan od mještana.

Goran Marković se izvinio građanima na uzurpiranju autoputa na petnaest minuta.

- Prinuđeni smo na ovo, a dogovorili smo se da ćemo u srijedu u 19 časova blokirati kompletan put, ne samo autoput. Hvala MUP-u na organizaciji, nemamo kome drugo da se zahvalimo. Niko nam se od institucija nije obratio. Nije bilo danas vozila na autoputu a zaustavili su rampu da bi izgledalo da nema vozila. Možda je to zbog blokade. Niko nam se nije obratio i nakon svih molbi putem medija - kazao je on.

Pozvao je ponovo nadležne da zajedničkim putem riješe problem do srijede.

- Mi ćemo obustaviti blokadu ako se odazovu. Dogovorićemo se sve zajedno - naglasio je Marković.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 16:09