10/05/2024 u 18:29 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) Nagrađeno deset najboljih recitatora Podgorice

Dječji savez organizovao je takmičenje recitatora za učenike osnovnih škola pod nazovom "S djecom i za djecu"

Dječji savez organizovao je takmičenje recitatora učenika osnovnih škola Podgorice pod nazivom "S djecom i za djecu". Učenici su se takmičili u dvije kategorije, odnosno u prvoј su bili đaci od prvog do petog razreda, a u drugoј od šestog do devetog razreda.

U od prvog do petog razreda prvo mjesto pripalo je Ariji Đukić, učenici četvrtog razreda OŠ "Vuk Karadžić", a drugo mјesto ravnopravno su podiјelile Lina Alomerović iz trećeg razreda OŠ "Pavle Rovinski" i Lola Dašić, učenica četvrtog razreda OŠ "Štampar Makarije". Treće mjesto ravnopravno su podiјelili Uroš Slomo, učenik prvog razreda OŠ "Milorad Musa Burzan" i Nela Nikolić, učenica prvog razreda OŠ "Vojin Popović".

image
-

U drugoј kategoriji prvo mјesto osvoјila јe Ines Krivokapić, učenica sedmog razreda OŠ "21. maj", a drugo su ravnopravno podiјelili Sofija Radulović iz osmog razreda OŠ "Radojica Perović" i Marko Koprivica, učenik sedmog razreda OŠ "Milorad Musa Burzan". Treće mjesto ravnopravno dijele Andrija Bojić, đak sedmog razreda OŠ "Vuk Karadžić" i Sara Jovićević, polumaturant OŠ "Branko Božović".

image
-

Kako su saopštili iz Dјečјeg saveza recitatore su ocјenjivali profesori maternjeg jezika i književnosti Sofija Kalezić i Svetlana Čabarkapa, pisci za djecu Dragiša Jovović i Slobodan Vukanović, te dramski umjetnici Ivona Čović Jaćimović i Davor Dragojević. Voditelj programa bila je glumica Branka Femić Šćekić.

– Takmičenju je prethodio kulturno-umjetnički program u kojem su učestvovali dječji hor "Zvjezdice", balerine Umjetničke škole za muziku i balet "Vasa Pavić", dječji folklorni ansambl KIC-a "Budo Tomović", plesna škola "Drim" i solisti sa fetivala "Naša radost" Mona Mujović i Darija Knežević - saopštili su iz Dјečјeg saveza.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 22:14