Uklanjanje trotoara / -
08/06/2024 u 11:34 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Najstarije drvo u gradu osvanulo zarobljeno betonom: Trotoar izlili do ivice platana

I izvođač i nadzor biće sankcionisani zbog nemara. Izvođač radova je firma Indel inženjering, a nadzor firma Genesis

Najstarije drvo u gradu - platan u Bašićevoj ulici jutros je osvanuo "okupiran" trotoarom koji su radnici firme Indel inženjering izlili do ivice stabla. Vršilac dužnosti direktor Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice Dragan Senić navodi da su reagovali odmah i drvo oslobodili od betona. 

– Izvođač je uradio trotoar do drveta. Mi smo odmah reagovali, izrezali beton i sada je sve u redu. Stavili smo kamen oko stabla koji može da propušta vodu. Vjerovatno ćemo kasnije staviti neke klupe da se može sjesti, a planiramo da ga obilježimo kao najstarije – rekao je Senić. 

On je naveo da će i izvođač i nadzor biti sankcionisani zbog nemara. Izvođač radova je firma Indel inžerning, a nazdor radova firma Genesis. 

image

Stablo oslobođeno od betona

-

– I izvođač i nadzor biće sankcionisani zbog nemara – rekao je Senić. 

On dodaje da nije zadovoljan završnim radovima u Balšićevom ulici. Poručuje da će saobraćajnica biti otvorena za saobraćaj kada izvođač otkloni nedostatke.  

– Velika je odgovornost na izvođaču i nadzoru, niko ne radi za lijepe oči, nego dobijaju novac za to. Ja nisam zadovoljan kako su izvedeni završni radovi. Realno je bilo da radovi budu završeni sredinom maja. Međutim, u trećoj fazi saobraćajnice koja je rekonstruisana je pronađena bomba, mijenjana je projektna dokumentacija zbog zahtjeva mještana za izmiještanje trotoara, a završni radovi sa porfido kamenom i fugama nisu urađeni na kvalitetan način. To je sve problem i dok se ne dovede u red neće biti priznati ni niti potpisani radovi, a ni plaćeni – poručio je Senić. 

Iz Zelenila poručuju da drvo neće pretrpjeti štetu jer je na vrijeme reagovano. Sa radnicima Zelenila intervenisali su i radnici Puteva. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
PLATANTROTAR

Izdvojeno

23. jun 2024 18:59