Мушки рукометни клуб Будућност основан 2018. године / фото: фејсбук страница МРК Будућност
06/05/2022 u 07:01 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Главни Град преузима мушки рукометни клуб Будућност

Обавеза Главног града је да на годишњем нивоу обезбиједи новац да се покрије 30 до 50 одсто трошкова, саопштио је Милош Антић, помоћник секретара за културу и спорт

Мушки рукометни клуб Будућност прећи ће у власништву Главног града уколико одборници дају сагласност на сједници Скупштине Главног града која је заказана за 19. мај. Клуб ће, како је саопштио Милош Антић, помоћник секретара за културу и спорт, бити преузет од приватних лица и то без дуговања.

Предсједник Скупштине клуба је Веселин Крушчић, док су чланови Милан Јовановић, Радован Марић, Лука Марић и Дражен Никић, док су у управном одбору Радован Мандић и Дејан Липовина, као представник играча.

– По Закону о спорту сви клубови су приватни и ми га сад преузимамо од приватних лица. Пет лица се до сада водило као оснивачи. Они су били у обавези да изврше ревизију клуба, да измире сва дуговања. То су урадили, ревизија је била у клубу и ми као у случају одбојкашког клуба преузимамо чист клуб, без дуговања. Постоји жеља и воља Главног града да преузме овај клуб како би се популаризовао мушки рукомет јер знамо шта значи та врста спорта. У протекле три године колико постоји, клуб је оформио базу дјеце која су почела да се баве рукометом. Касније је оформио и сениорски тим који се пласирао из Друге у Прву лигу и ове године је имао запажене резултате. База рукометаша је из Подгорице што је изузетно битно и Главни град је одлучио да још један клуб узме под свој кров и да му обезбиједимо прилично стабилно финансирање у годинама које долазе. Уколико се на сједници Скупштине Главног града изгласа да овај клуб пређе у власништво Главног града овај клуб биће још један који ће се наћи под окриљем локалне самоуправе – саопштио је Милош Антић.

Антић је објаснио и које ће обавезе Главног града бити у наредном периоду.

– Обавеза Главног града је да на годишњем нивоу обезбиједи новац да се покрије 30 до 50 одсто трошкова. То је једна пристојна сума и људи који буду задужени за управљање клубом успјети да обезбиједе додатно да би клуб могао нормално да функционише. Ово је олакшица али и већа обавеза Главног града. Мушки рукометни клуб Будућност је основан 2018. године. Раније је постојала Будућност, била је шампион државе, али се клуб нажалост, угасио због проблема. Мислим да Подгорица као главни град мора да има мушки рукометни клуб – рекао је Антић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 06:09