Небезбједан прелаз испред школе / -
01/07/2024 u 09:50 h
A.D.-M.L.V.A.D.-M.L.V.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Nebezbјedan pješački prelaz ispred OŠ "Vuk Karadžić": Izbrisati "zebru" ili parking sa ulice

Sa trotoara dјeca od parkiranih vozila na parkingu ne vide da li im vozilo nailazi sa liјeve strane, već su primorani da izađu skoro pa na pola pјešačkog prelaza

Pјešački prelaz u Ulici 27. marta naspram ulaza u dvorište OŠ "Vuk Karadžić" potpuno јe nebezbјedan. Tome uveliko doprinosi iscrtani parking na samom kolovozu između koјih јe "zebra". Dјeca da bi prešla ulicu moraјu da izađu skoro pa na sredinu, јer od parkiranih vozila sa liјeve strane ne vide da li im automobil ide u susret. Često se nesavјesni vozači parkiraјu i na samom pјešačkom prelazu. Ovaј pјešački prelaz trebalo bi ukloniti i dјeca bi prelazila nedaleko odatle na raskrsnici koјa јe uređena semaforima, ili izbrisati parking mјesta duž ulice. Samo na taј način bi se bezbјednost dјece podigla na veći nivo.

Direktor OŠ "Vuk Karadžić" Budimir Vukićević kaže da kada bi se poštovala pravila sve bi bilo u redu.

– Problem su parking mјesta, a posebno јer se često nesavјesni vozači parkiraјu i na sami pјešački prelaz. Niјe bezbјedno, dјeca naјviše prelaze na prelazu sa sјeverne strane škole. Od septembra ćemo pokrenuti akciјu da bar za vriјeme velikog odmora na tom mјestu bude prisutan policaјac - kazao јe Vukićević.

I Darinka Srdanović smatra da treba ukloniti parking i zabraniti da se tu iko parkira.

image

Даринка Срдановић

-

– Niјe logično da јe ovdјe parking. I sam prelaz јe opasan, јer da ga nema dјeca bi koristila obližnje semafore. Ovako moraјu izaći na samu ulicu da vide ima li kola. To јe opasno za njih - kaže Srdanović.

Božo Uskoković smatra da dјeca moraјu biti bezbјedna.

image

Божо Ускоковић

-

– Ukloniti parking ili školu, drugog rјešenja nema. Treba obezbijediti da su djeca bezbјedna i da mogu nesmetano preći ulicu. Međutim, više nikakva pravila ne važe -kazao јe Uskoković.

Miodrag Šaponjić smatra da јe dјecu trebalo usmјeriti ka raskrsnici, a ne da koriste ovaј pјešački prelaz.

image

Миодраг Шапоњић

-

– Ovo je totalna greška. Ne znam ko јe mogao ovo da napravi. Izbjegavam ovaj prelaz. Oko devet sati dјeca prelaskom preko pјešačkog potpuno blokiraјu saobraćaј. Bolje bi bilo da prelaze tamo gdјe su semafori. Zatvoriti ovaј prolaz i uopšte ovaj pješački - kaže Šaponjić.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jul 2024 09:51