Aleksandar Nišavić / -М. Вујисић
12/06/2024 u 14:51 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Nišavić: Voda na izvorištu Milješ ispravna

Nakon završenih analiza, nalaz će biti dostavljen Vodovodu Tuzi, koji će u skladu sa svojim ovlašćenjima i činjenici da je zaduženo za održavanje mreže na Kućama Rakića, nastaviti dalje sa procedurom ispitivanja nastale pojave, navodi Aleksandar Nišavić, direktor Vodovoda i kanalizacija Poddgorica

Tokom jučerašnjeg dana Sektor kontrole kvaliteta vode za ljudsku upotrebu Vodovod i kanalizacija Podgorica postupio je po žalbi korisnika i uzorkovao vodu sa više točećih mjesta na području naselja Kuće Rakića, a prema trenutnim rezultatima kojima raspolaže sektor uzorak uzet sa crpne stanice Milješ je u skladu sa Pravilnikom o parametrima, provjeri usaglašenosti, metodama, načinu, obimu analiza i sprovođenju monitoringa zdravstvene ispravnosti vode za ljudsku upotrebu, saopštii je Aleksandar Nišavić, direktor Vodovoda.

Voda u južnom dijelu Kuća Rakića je juče bila plave boje. Ovaj vodovodni sistem je stavljen van upotrebe, a slučaj prijavljen policiji.

– Vodovod i kanalizacija Podgorica odgovoran je za održavanje vodoizvorišta i uzet je uzorak na crpnoj stanici Milješ sa koje se snabdijeva naselje. Prije dobijene žalbe, redovnim planiranim uzorkovanjem sa javne česme u mjestu Tuzi, u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Crne Gore u toku jučerašnjeg dana uzet je uzorak, koji je za trenutno obrađene parametre u skladu sa prethodno navedenim Pravilnikom. Nakon završenih analiza, nalaz će biti dostavljen Vodovodu Tuzi, koji će u skladu sa svojim ovlašćenjima i činjenici da je zaduženo da vrši održavanje mreže na pomenutoj teritoriji, nastaviti dalje sa procedurom ispitivanja nastale pojave. Napominjemo, kontrola kvaliteta vode za ljudsku upotrebu se vrši isključivo poštujući pomenuti Pravilnik, te se voda sa svih vodoizvorišta za koja je trenutno nadležan Vodovod i kanalizacija Podgorica ispituje kontinuirano u skladu sa unaprijed utvrđenim mjesečnim planom uzorkovanja - naveo je Nišavić.

Nišavić se osvrnuo i na stav Vladana Arsovića, odbornika DPS-a, koji je tražio da direktor podnese ostavku nazivajući ovo najvećim skandalom u istoriji preduzeća.

Slučaj plave vode prijavljen policiji, Kuće Rakića isključene sa sistema za vodosnabdijevanje

–U svom uobičajenom maniru, koji se kosi sa načelima predstavnika građana u parlamentu jednog grada, odbornik Arsović nastavlja da dezinformiše i zbunjuje javnost, služeći se neistinama i poluinformacijama, koje se trudi da obezbijedi od bivših poslovnih, ali i dalje partijskih kolega iz ovog Društva, uz vjerovatno obavezu i želju da se on i oni koji su doveli ovo Društvo do propasti vrate da unište i ovo malo što je ostalo. Da imate imalo ljudskih i moralnih vrijednosti ne bi vam padalo na pamet da komentarišete rad onih koji se trude da ovo Društvo opstane, jer zatečeno stanje i način na koji je prethodno održavan ovako ozbiljan sistem govore da nije u pitanju samo neznanje, već izražena nemarnost i oholost, a o svemu tome ćemo u narednom periodu dodatno obavještavati javnost - navodi Nišavić.

Ponavljam, nastavlja Nišavić,  da je cilj saopštenja precizno i istinito informisanje građana i javnosti, a odbornika Arsovića sa svojim zlonamjernim prijateljima i kolegama molim da isključe ovaj mehanizam djelovanja ka ostvarenju skrivenih namjera, a da slobodno nastave sa anonimnim prijavama raznoraznim inspekcijama, iako im ta metoda ne daje rezultate, jer kada profesionalci utvrđuju činjenice, onda- na žalost građana koje predstavljaju, tvrdnje i pompezne izjave jednog gradskog odbornika padaju u vodu.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. jun 2024 12:44