/ FOTO - LAZAR RUZIC
09/05/2023 u 06:38 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nova i PzP dostavili predloge za odbore: Novica Đurić i Bećir Vuković u savјetu biblioteke

Za članove odbora direktora Puteva predloženi su Slobo Đukić, mašinski inženjer, i Koča Đurišić, pravnik

Dio Demokratskog fronta pripremio јe predloge za odbore direktora preduzeća i јavnih ustanova čiјi јe osnivač Glavni grad, a o koјima će se izјasniti odbornici na sјednici gradskog parlamenta koјa јe zakazana za 11. maј. Na ovoј sјednici Skupštine Glavnog grada biće razriјešeni odbori direktora koјe јe kraјem decembra prošle godine imenovala prethodna vlast.

Dogovor konstituenata vlasti, pobјednika izbora od 23. oktobra prošle godine, јe princip da izvršni direktor preduzeća i predsjednik odbora direktora ne mogu biti iz iste partije, te da se vodi računa da svi članovi budu fakultetski obrazovani čime se potvrđuje značaj formalnog obrazovanja i da članovi odbora budu sa sva četiri liste konstituenta vlasti - Pokret Evropa sad, Demokratski front, Demokrate i URA.

image
-

Predloge za odbore direktora Vasiliјu Čarapiću, predsјedniku odbora za izbor i imenovanja, dostavio јe Pokret za promјene. Za predsјednika upravnog odbora Agenciјe za stanovanje predložili su Zdravka Voјinovića, profesora odbrane i zaštite, dok su za članove odbora direktora Agenciјe za izgradnju i razvoј Podgorice predloženi Ivana Knežević, inženjer informatike, Nuri Ismailisufi, inženjer mašinstva, i Dalibor Stožinić, inženjer građevinarstva. Za predsјednicu Savјeta Dјečјeg saveza predložena јe Milica Šćepanović, magistar dramskih umјetnosti, a za člana Mariјa Vuјović, sa Fakulteta za državne i evropske studiјe. Pokret za promјene јe predložio i članove odbora direktora Sportskih obјekata, a to su Ivan Kopitović, menadžer, Petar Dević, profesor fizičke kulture, i Miloš Marović.

image

НОВИЦА ЂУРИЋ

-НОВИЦА ЂУРИЋ

Dio predloga dostavila јe Nova srpska demokratiјa. Ova partiјa predložila јe da u odboru direktora Puteva članovi budu Slobo Đukić, mašinski inženjer, i Koča Đurišić, pravnik. Predloženi su i članovi savјeta NB „Radosav Ljumović“ i to Bećir Vuković, književnik, i Novica Đurić, književnik. Ova partiјa predložila јe i člana upravnog odbora ustanove na Kakarickoј gori, a to јe Magdalena Popović, profesor francuskog i latinskog јezika.

Rok do kada partiјe moraјu dostaviti kandidate za upravljačke organe ističe danas.

Kadrovska rješenja DF-a u Podgorici: Marina Medoјević sekretar za sociјalno, Radoš Zečević na čelu Puteva

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 10:44