/ -
20/04/2022 u 14:16 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Нови аутобуси за неколико седмица на улицама

Реализовали смо проjекат вриjедан два милиона еура, набавили нове аутобусе и, чини ми се, на таj начин дали печат свим нашим напорима да Подгорицу учинимо модерним и европским главним градом, поручио је Иван Вуковић, градоначелник

Нови аутобуси које је Главни град набавио за обављање градског превоза стигли су у Подгорицу. Они ће се, како су саопштили из ПГ бироа, након што стручна комисиjа изврши примопредаjу возила, за неколико седмица бити на улицама града.

– Ово jе мали корак за свиjет, а велики за главни град. У Подгорицу су коначно стигли нови аутобуси и за коjу седмицу биће на улицама нашег града. Послиjе дугих година, децениjа, становници Подгорице коначно ће дочекати да се возе онако како то чине људи у развиjеним европским државама. Реализовали смо проjекат вриjедан два милиона еура, набавили нове аутобусе и, чини ми се, на таj начин дали печат свим нашим напорима да Подгорицу истински учинимо модерним и европским главним градом. Тимски рад резултирао jе тиме да, послиjе ко зна колико времена, Подгорица коначно добиjе модерне, савремене, климатизоване, особама са инвалидитетом прилагођене аутобусе – саопштио jе Вуковић и наjавио промо вожњу са грађанима.

Члан Комисиjе и професор на Машинском факултету УЦГ Миланко Дамjановић саопштио је да нови аутобуси задовољаваjу све потребе савременог путника.

– Са свим карактеристикама, гледаjући комплетно стање возила и поjединачне компоненте, можемо рећи да jе производ сjаjан и да ће обогатити наше улице. Ово jе прави пут и начин, поготово ако сагледамо мобилност самог града, за рjешавање проблема градске вожње. Комфор и услуге коjе ће моћи да пружа оваj градски аутобус су нешто што тражи савремени путник – навео је Дамjановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 23:04