/ -
15/04/2022 u 13:06 h
Н.С.Н.С.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Нови парк у Московској улици

Проциjењена вриjедност радова jе 166.000 еура, а 17.000 еура је донациjа НВО Удружења француско-црногорских предузећа

Нова парковска површина у Московској улици биће завршена за мјесец и по дана. Ову парковску површину, површине од преко 8.700 квадрата, обишао је Иван Вуковић, градоначелник Подгорице.

– Ниjе било давно када су становници Подгорице критиковали градске власти због, по њима, недостатка зелених површина. Данас, три и по године након што jе ова градска управа започела мандат, ситуациjа jе потпуно другачиjа, Европска агенциjа за заштиту животне средине рангирала jе Подгорицу као пети наjзелениjи град, у категориjи урбаних зелених површина. То jе резултат преданог рада наших колега из привредног друштва Зеленило – саопштио је Вуковић.

Простор ће, како су саопштили из ПГ бироа, бити опремљен урбаним парковским мобилиjаром, који ће бити додатно оплемењен са 40 нових садница дрвећа.

– Међу садницама ће доминантно бити украсна трешња - цвjетна врста, а у нижем спрату ће бити посађено више од 145 комада жбуња и украсних трава и око 150 метара живе ограде, док ће травњак бити формиран на око 6.700 квадрата. Цjелокупна површина новог парка ће бити покривена савременом расвjетом, као и системом за наводњавање коjи ће се снабдиjевати водом из бунара – саопштено је из ПГ бироа.

Проциjењена вриjедност радова jе 166.000 еура, а 17.000 еура је донациjа НВО Удружења француско-црногорских предузећа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 20:15