/ -
22/07/2024 u 15:08 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

NR Kina uručila Glavnom gradu hibridni automobil

Prijateljstvo između naroda Kine i Crne Gore je tradicionalno, a na osnovu njega će se razvijati saradnja i u novim oblastima, što predstavlja dodatnu tačku, dodatnu vrijednost i nudi novi sadržaj u ovom bilateralnom odnosu i podiže ga na još veći nivo, rekao je Fan Kun

Ambasada Narodne Republike Kine obezbjedila je hibridni automobil za potrebe Glavnog grada. Prijem povodom primopredaje automobila obezbijedila je Jelena Borovinić Bojović, predsjednica Skupštine Glavnog grada.  

 U duhu dobre saradnje, prepoznatog zalaganja za interese i potrebe svih građana Podgorice, zahvaljujem diplomatskom predstavništvu NR Kine u Crnoj Gori, i ambasadoru Fan Kunu na hibridnom automobilu koje će biti na usluzi Glavnom gradu. Ova donacija pokazuje da dodatno jačamo saradnju i razmjenjujemo podršku ne samo na lokalnom nivou, već i šire. Građanima će biti dostupna najnovija dostignuća koja je Kina upravo Podgorici i namijenila – saopštila je Borovinić Bojović. 

Borovinić Bojović je navela da je interes svih građana i građanki Podgorice da osjete dugoročne benefite saradnje između dvije zemlje, što će se ona, kako je rekla,  svojski zalagati da osigura kako bi podrška koju smo dobili od NR Kine bila trajna i održiva.

Ambasador NR Kine, Fan Kun, podsjetio je da Kina i Crna Gora njeguju prijateljske odnose godinama, a pored prepoznate ekonomske i saradnje u infrastrukturnim projektima, postoji potencijal za razvoj različitih modaliteta saradnje u svim aspektima državnih politika.

– Prijateljstvo između naroda Kine i Crne Gore je tradicionalno, a na osnovu njega će se razvijati saradnja i u novim oblastima, što predstavlja dodatnu tačku, dodatnu vrijednost i nudi novi sadržaj u ovom bilateralnom odnosu i podiže ga na još veći nivo – rekao je Fan Kun.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

06. septembar 2024 23:55