/ -
19/03/2024 u 12:52 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odbor za statut i propise: Proljećni pazar od 29.aprila do 15.maja

Odbor je podržao da Skupština na sjednici 21.marta usvoji izmijenjeni statut Čistoće

Članovi skupštinskog odbora za statut i propise dali su saglasnost o organicaciji Proljećnog pazara koji će biti održan od 29.aprila do 15.maja. Ana Medigović, v.d.sekretara za kulturu, saopštila je da je odlukom određeno vrijeme održavanja pazara, ali i brojne aktivnosti koje će biti sprovedene.

Odbor je podržao da Skupština na sjednici 21.marta usvoji izmijenjeni statut Čistoće. Član odbora direktora preduzeća Aleksandar Rašović saopštio je da je ključna promjena - izmjena osnovnih oblika društva. Zoja Bojanić Lalović (DPS) pitala je da li će doći do povećanja broja zaposlenih u preduzeću.

Data je saglasnost da Grad preuzmite osnivačka prava nad Plivačkim vaterpolo klubom Budućnost. V. D. sekretara za sport Miloš Antić je saopštio da je intencija Grada da u ovom sportu donese boljitak.

Zoja Bojanic Lalovic (DPS) je navela da podržava takvu namjeru Glavnog grada, te da će podržati odluku.

Data je saglasnost za izmjenu organizacionog Odbora za stvaranje uslova za početak rada novoosnovane Opštine Tuzi. Sekretarka za lokalnu samoupravu Sladjana Anđušić je saopštila da je od 2018. godine ovo šesta promjena odluke.

Šušić: Provjeriće konkursnu dokumentaciju Đurišića  

Predsjednik odbora za statut i propise Mitar Šušić saopštio je da će se od odbora za izbor i imenovanje tražiti dokumentaciju Aleksandra Đurišića kojeg je Advokatska komora Crne Gore predložila za člana Savjeta Gradske TV. Nakon toga, kako je naveo Šušić, obratiće se Osnovnom sudu kako bi provjerili da li je on zastupnik u postupcima koji su se vodili pred ovim sudom.   

– U javnosti se pojavila informacija da je jedan od članova Savjeta Gradske TV da je advokat punomoćnik društva koje se takođe, bavi pružanjem audio vizuelnim uslugama. Konkretno, radi se o članu Aleksandru Djurišiću koji je izabran za predstavnika Advokatske komore. Mi ćemo provjeriti informaciju koja se pojavila u medijima, a to je da je on punomoćnim medijske kuće Vijesti. Član 29 stav 1 tačka 6 odluke o osnivanju lokalnog emitera RTV Podgorica predviđa ko ne može biti član Savjeta. Smatram da neko ko je punomoćnik određenog društva može smatrati licem pod ugovorom ili licem koje ima pravni interes ili radno angažovanim licem pod drugim osnovom –  rekao je Šušić. 

– Riječ je o personalnim promjenama. Ministarstvo javne uprave je kandidovalo Naima Đokaja, a pored Miljana Barovića, u organizacionom odboru ispred Glavnog grada, biće Balša Špadijer, sekretar za finansije i analizu budžeta, i Milica Kadović, v.d.direktorica Direkcije za imovinu - rekla je Anđušić.

Predstavljajući Lokalni akcionu plan za mlade Slađana Anđušić je navela da su pronašli dvije lokacije za osnivanje omladinskih klubova.

– Jedan klub biće osnovan na Ublima, a drugi u Ulici Mila Radunovića u Momišićima. Prostori su počeli da se adaptiraju - rekla je Anđušić.

Zoja Bojanić Lalović (DPS) je pitala zbog čega su se odlučili da na Ublima formiraju Omladinski klub. Andjusic je navela da na ovom području imaju dobre prostorne kapacitete, ali i NVO sa kojom su u prethodnom periodu sprovodili projekte.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 19:58