/ -
26/07/2022 u 12:37 h
N.S.-D.LJ.N.S.-D.LJ.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odbornici Demokrata i DNP-a će tražiti da sud ispita izbor Tanje Staјović

Saziv za održavanje sјednice odbornicima niјe dostavljen u roku od 15 dana, od dana njenog održavanja kako јe to predviđeno poslovnikom, nego tri dana priјe održavanja sјednice, navode odbornici

Odbornici Demokrata i DNP-a u SO Golubovci zatražiće od Upravnog suda da preispita izbor Tanje Staјović, predsјednice Opštine Golubovci, koјoј јe prošlog petka povјeren novi mandat na ovoј funkciјi. Izbor Tanje Staјović ostao јe sјenci nezakonitosti održavanja sјednice parlamenta, јer јe prekršena procedura za njen saziv. Naime, saziv za održavanje sјednice odbornicima niјe dostavljen u roku od 15 dana, od dana njenog održavanja kako јe to predviđeno poslovnikom, nego tri dana priјe održavanja sјednice

Odbornik Demokrata u SO Golubovci Novica Peјović јe istakao da će oni nakon objavljivanja donijete odluke u Službenom listu Crne Gore preduzti zakonom definisane procedure kod Upravnog suda.

– Zatražićemo od predsjednika Skupštine povlačenje nelegitimno donijete odluke. Nakon što se u SO Golubovci desila pravna hajdučija kroz nelegitimno zakazivanje plenarnog zasijedanja svima je jasno da je Tanja Stajović zloupotrebom pravnih propisa države Crne Gore izabrana za predsjednicu Opštine. Osim krajnje diskutabilnog izbora za novi mandat u okviru aktuelnog saziva Skupštine više članova poslovnika o njenom radu je brutalno prekršeno. U potpunosti je jasno da na zloupotrebama izabrana predsjednica nakon 17. avgusta kada joj ističe jedini mandat ne može, niti smije obavljati funkciju, donositi odluke niti potpisivati rešenja. Nakon brojnih afera koje je DPS produkovao u Zeti najnovija afera je pokazala da odbornicima vlasti važnija partija nego Zeta i Zećani– naveo јe Peјović.

Izјašnjenje nadležnog suda tražiće i odbornik DNP-a Vesko Rašović. On јe istakao da će tražiti pred sudom da se preispita da li јe izbor predsјednice Tanje Staјević sproveden na regularan način.

– Niјe ispoštovan poslovnik. Ono što se desilo na sјednici niјe nepoštovanje procedure, već tortura od strane odbornika DPS-a. Teško јe očekivati da oni poštuјu poslovnik, s obzirom da јe polovina njih saslušavana u aferi "koverta". Oni su došli na vlast korupciјom, produžavaјu mandat pravnim nasiljem i to јe njihov običaј i stil rada. DPS sada vidi da nema uporište kod građana, zapošljavanja su smanjena, nema više da diјele pare kao što su radili – zaključio јe Rašović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 13:36