ДПС: Ћулафић / - ДПС: Ћулафић
27/07/2023 u 20:26 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odbornici DPS-a traže besplatan prevoz za đake od septembra

Predlažu da se sa ovom povlasticom počne već od septembra

Odbornici DPS-a Andriјa Klikovac i Stefan Ćulafić traže da Skupština Glavnog grada donese odluke o besplatnom prevozu u prigradskom i gradskom linijskom saobraćaju za učenike osnovnih i srednjih škola.

Predlažu da se sa ovom povlasticom počne već od septembra.

– Odluka je samo nastavak promovisanja, popularizacije i stimulisanja građana Podgorice na omasovljavanje korišćenja javnog prevoza. Od 2018. godine realizovane su značajne pogodnosti i aktivnosti za razne kategorije korisnika kojima je prevoz jeftiniji, odlukama koje su donošene u Skupštini pomogli smo da korisnici linijskog gradskog prevoza ne osjete nikakva poskupljenja, uvedene su elektronske karte i u kontinuitetu je rađeno na izmjenama tarifnog sistema - navode u obrazloženju.

Učenici, njihovi roditelji ili staratelji, mogu podnijeti zahtjev za korišćenje prava na besplatan prevoz i ukoliko organ lokalne samouprave pozitivno odgovori mogu ga koristiti 10 mјeseci u toku trajanja školske godine. Finansijski efekti odluke neće imati značajniji dodatni uticaj na budžet budući da su i do sada postojale olakšice i benefiti za korišćenje linijskog gradskog prevoza za učenike, navode odbornici DPS-a.

Ova odluka uvrštena јe u saziv Skupštine za 3.avgust po hitnom postupku. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 13:09