Mladen Jovanović i Goran Šćepanović / -DAN
24/07/2024 u 08:27 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Odbornici PzP- Jovanović i Šćepanović: Mi sa DPS-om glasati nećemo

U statutu naše stranke, navode Jovanović i Šćepanović, jasno je navedeno da je svaka saradnja sa DPS-om isključena, i na tome ćemo ustrajati bez obzira na pritiske

Odbor PzP-a Glavnog grada je na predlog rukovodstva partije jednoglasno usvojio odluku da odbornici PZP-a podrže inicijativu za skraćenje mandata Skupštini Glavnog grada, a da glasaju protiv inicijative o razrješenju gradonačelnice Olivere Injac, saopštila je sinoć Branka Bošnjak, predsjednica odbora PzP Glavnog grada

Sa druge strane odbornici Pokreta za promjene, Mladen Jovanović i Goran Šćepanović, izjavili su za "Dan" da neće podržati skraćenje mandata Skupštini Glavnog grada. Ova stranka ima tri odbornika u parlamentu grada.

–Mi nismo prisustvovali sjednici opštinskog odbora partije i kategorično demantujemo glasine da ćemo podržati skraćenje mandata Skupštini. Više od decenije smo se borili protiv DPS-a i nikada nećemo dići ruku za glasanje sa njima. Od DPS-a smo doživjeli torturu, hapšenja i pritvaranja u sudski montiranim postupcima, te zbog toga odbijamo bilo kakvu saradnju. Protiv Mladena Jovanovića se još uvijek vodi postupak, što dodatno potvrđuje nepravedan tretman kojem smo bili izloženi. Naš dugogodišnji otpor prema DPS-u bio je zasnovan na principima pravde i slobode, i nećemo odstupiti od tih principa - izjavili su Jovanović i Šćepanović za "Dan".

U statutu naše stranke, navode Jovanović i Šćepanović, jasno je navedeno da je svaka saradnja sa DPS-om isključena, i na tome ćemo ustrajati bez obzira na pritiske.

–Naša borba je uvijek bila za dobrobit građana i očuvanje demokratskih vrijednosti, te ćemo ostati dosljedni našim uvjerenjima i ciljevima. izjavili su Jovanović i Šćepanović.

Branka Bošnjak je navela da se skraćenjem mandata Skupštini Glavnog grada stavlja tačka na višemjesečnu političku krizu. 

– Vanredni izbori smatraju u Pokretu za promjene su najpoštenije rješenje za izlazak iz trenutne situacije zbog koje ispaštaju građani Podgorice - navela je Bošnjak.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. oktobar 2024 19:52