Миливоје Брковић / -SRDJAN BOLJEVIC
27/05/2023 u 12:40 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odbornik UJCG Milivoje Brković o prioritetima: Više ulagati u prigradska naselja

Podgorica sve manje pripada Podgoričanima, a sve više podgoričkim automobilima. Moraju da se grade nove saobraćajnice i novi mostovi, naveo јe Brković

Iz budžeta Glavnog grada moramo više novca izdvaјati za razvoj prigradskih naselja u kojima nedostaje sve od komunalne infrastrukture pa do sportskih objekata, ociјenio јe Milivoјe Brković, odbornik Uјedinjene Crne Gore u Skupštini Glavnog grada. Ova partiјa na lokalnim izborima u Podgorici nastupala јe u koaliciјi sa Demokratskom Crnom Gorom.

– Naš grad mora sa se humanizuje, takva mora biti i gradnja. Izdvajanje iz budžeta za razvoj infrastrukture ima našu punu podršku. Moramo više novca ulagati u kulturu, u akcije koje animiraju mlade ljude. Govorićemo o tome i tražićemo novac za te potrebe. Svaki euro je ulaganje koje će nam se vratiti višestruko – naveo јe Brković.

On јe dodao da će se kao odbornik zalagati za legalizaciju nelegalnih objekata.

– Danas se vidi, da prethodna vlast nije bila sposobna da se nosi sa tim problemom, vjerujem da nije bilo ni volje. Te porodice su bili pod stalnim ucjenama i pritiscima, bojeći se da će izgubiti krov nad glavom. Očekujem da ćemo kao većina ovaj problem riješiti u pristojnom roku predloživši model najprihvatljiviji građanima. Mora se napraviti jasan plan. Država odnosno Vlada mora donijeti jedinstven plan za cijelu Crnu Goru. Radi se o kompleksnoj materiji jer nisu svi graditelji "na divlje" iz istog koša i sa istom mukom. Nisu isti oni koji su sagradili skromne objekte u naseljima koja liče na favele i oni koji su ograđivali i prodavali državno uvodeći zakon jačega u tim sirotinjskim naseljima – rekao јe Brković.

On јe dodao da Podgorica sve manje pripada Podgoričanima, a sve više podgoričkim automobilima.

– Moraju da se grade nove saobraćajnice i novi mostovi – naveo јe Brković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 10:03