Махала добија пијацу / - SRDJA BOLJEVIC
02/12/2021 u 13:51 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Општина Голубовци пројектује пијацу у Махали

Општина у оквиру Главног града - Голубовци планира израду идејног рјешења и главног пројекта објекта и уређења пијаце домаћих производа у Махали.

Вриједност ове јавне набавке је 19.990 еура. По пројектном задатку објекат пијаце планиран је на урбанистичкоj парцели броj 11, зона Д, у захвату ДУП-а "Махала". Главни проjекат мора садржати архитектонски проjекат, грађевински проjекат, електротехнички проjекат и машински проjекат.

– Објекат ће имати пијацу за продају воћа и поврћа, издвоjен простор за продаjу меса, издвоjен простор за продаjу рибе, простор за продаjу млијечних производа, простори за продаjу цвиjећа, пецива, кора за питу, колача... Такође, имаће и складиште за робу са расхладним системом-комором, складиште за пиjачни инвентар, простор за управљање отпадом, као и за складиштење радне опреме и средстава за одржавање хигиjене обjекта, те мокри чвор за кориснике, три канцелариjе за запослене, тоалет и мини чаjну кухињу. Сви садржаjи мораjу бити проjектовани тако да се обезбиjеди безбиjедност хране и добра хигиjена производа. Обjекат мора имати видео надзор и систем увезаног озвучења, паркинг за кориснике и посебан улаз за довоз робе – пише у пројектном задатку.

Рок за извршење идејног рјешења је 30 дана од дана закључења уговора након чега се доставља главном градском архитекти на сагласност. Главни пројекат треба да се одради у року од 60 дана од дана добијања сагласности.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:11